BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Kollégiumi hírek » Rendezvény


XXIII. Jókai-napok

Idén is megrendezésre került iskolánk kollégiumában a Jókai napok elnevezésű programsorozat, melyet immáron 23. alkalommal élvezhettek a kollégisták. A programok ez évben is 3 napon át tartottak, 2015. április 21.-én, 22.-én és 23.-án.
Miután a néhány napos tavaszi szünetről visszatértünk, már alig vártuk, hogy pár héten belül elkezdődjön eme neves esemény.
Április 21.-én, kedden délután 15:30-kor a portán összegyűlt diáksereg mutatta azt az izgalmat és kíváncsiságot, amely e két napot folyamatosan körbelengte.
15:45-kor elkezdődött az ünnepélyes megnyitó, amely során hallhattuk a Jókai Mórról, kollégiumunk névadójáról szóló rövid ismertetőt, Szarvas Péter polgármester úr megnyitó beszédét, és egyebek mellett a kollégiumunk néhány igen tehetséges tanulójától, név szerint Sipos Dórától, Sipos Anitától és Rábai Bettinától hallhattunk citera bemutatót. A megnyitót lezáróan a kollégium előtt található Jókai Mór szoborra tűztek diáktársaink koszorút.
Ezt követte Bácsfalvi Zoltán festőművész kiállításának a megnyitója. A nap további részében a pályán focimérkőzések zajlottak, és az épületen belül több helyszínen érdekesebbnél érdekesebb, jobbnál-jobb rendezvényeken vehettünk részt. Ezen a napon, jobban mondva estén újra részt vehettünk az éjszakai túrán is.
22.-én, szerdán a tehetséges, ügyes diákoké, illetve a végzős diákoké volt a főszerep. Napközben lezajlott a Ki mit tud?, a csocsó és darts bajnokság, a ballagó diákok vacsorája és a játékos ügyességi vetélkedő is.
23.-án végre lezajlott a várva várt kerti parti is, amely során sokan a csoportjukkal főztek, de voltak olyanok is, akik baráti társaságként készítettek ételt. Persze az egész délutánon át tartó sütés-főzés mellett akadtak különböző programok, mint pl.: citera és néptánc bemutató, lövészet, twirling, stb. A Jókai hét lezárásaként este 7 órakor megtudhattuk a főzés, illetve más versenyek eredményét is. A helyezetteknek ezúton is gratulálunk!
Ezt követően a sportpályán lassacskán kibontakozott a pálya-disco is, ahol mindenki nagyon jól érezte magát. Az eredményhirdetés után néhány szóval lezárták a XXII. Jókai napokat.
Ez a különleges három nap tényleg kellemesen telt el, reméljük jövőre is részünk lehet a Jókai hét csodás élményeiben, elvégre idén ismét igazán kitettek magukért a szervezők, és színvonalas, kellemes rendezvényt hoztak létre a számunkra. Nagyon hálásak vagyunk, igazán köszönjük!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.