BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Vitális János és a La Fiesta

V1Végül -- de nem utolsósorban -- következik névsorrendben a negyedik stáb és jelöltjük Vitális János (11. A). A La Fiesta tagjainak célja, hogy bemutassák a világ kulturális sokszínűségét, ezáltal szeretnék az iskolai életet és a programokat is sokszínűvé varázsolni.

-          Mit kell tudni a stábodról és rólad?

Személy szerint magamról sokat nem mesélnék: elég annyi, hogy Vitális János vagyok, 11. A-s tanuló. Viszont a stábom annál érdekesebb és sokszínűbb. Elsősöktől a végzősökig válogattunk olyan embereket, akikkel jóban vagyunk, és éreztünk bennük lehetőséget, hogy ideális stábtagok lennének. A témánk a karneválok bemutatása: megpróbáljuk a diákságot aktivizálni azon dolgok felé, amiket egyébként nem tesznek meg az életükben. Meg szeretnénk mutatni, hogy miért érdemes fiatalnak lenni; hogy miről szól egy igazi karnevál; és hogy milyen sokszínű a világ.

-          Miért döntöttél úgy, hogy elindulsz?

Már elsőben filozofáltunk ezen egy volt szobatársammal, hogy nem volna rossz ötlet engem elindítani a diáknapokon. Tavaly gondolkoztam is rajta, hogy elindulok, de nem éreztem magam kellőképpen felkészültnek a dologhoz, ezért is vártam vele az idei évig, amikor már éreztem, hogy alkalmas lennék eme dicső poszt, a diákigazgató szerepének betöltésére.

-          Mesélj egy keveset a programjaitokról!

A diákság kedvére akarunk tenni, hogy legyen egy pár olyan napjuk, ami kapcsolódhat a hobbijukhoz. Éppenséggel a sportosoknak ott lesz a fociversenyünk, az internet kedvelőinek rendezünk egy League of Legends versenyt, valamint azoknak, akik szeretik az adrenalint, azoknak ajánlanám a rekeszmászásunkat. Ezenkívül minden diáknak ajánlom a kedd esti diszkónkat, ami lehet, hogy nem egy karnevál, de mégis egy diszkó, ami mindig élmény. A buli után megtekinthetitek tűzzsonglőrünket, aki elég nagy látványosságokat ígér. Viszont azoknak, akik nem szeretik se a sportokat, se a netes versenyeket, se a diszkót, se az adrenalint, csak annyit javasolnék, hogy jöjjenek oda hozzánk és igyanak egy jó koktélt vagy egyenek egy kis vattacukrot, popcornt.

-          Miért lenne jó a Vízműnek, ha te nyernél?

Igazából az nyer, akit a diákság érdemesnek talál erre a pozícióra. Ha engem választanának, én is kíváncsi lennék az okára… Komolyra fordítva a szót: én és a stábom bízunk benne, hogy a kemény munkánknak ez lesz az igazi gyümölcse.

-          Ki segít, illetve mi motivál céljaid elérésében?

Szerintem nem lenne illendő egy személyt kiemelnem, mert az egész stábom segíti a céljaink és az elképzeléseink megvalósítását. A motivációm pedig egy elcsépelt idézet: „Küzdj az álmodért!” Ezt a megmérettetést megnyerni számomra régi álom. De ha idén is csak álom marad, akkor a jövőben még több tapasztalattal fogom kergetni.

-          Végül pedig, mit üzennél a vízműsöknek?

Én csak annyit üzennék, hogy vegyenek részt minden programon a diáknapokon, és élvezzék amennyire tudják. Emellett gondoljanak bele, mennyi munka van egy ilyen programsorozat megszervezése mögött.

V2 V3 V4

Copyright © 2013. All Rights Reserved.