BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A 24,5 km hosszú Laerdal-alagút

1Hogy jutott eszembe a Laerdal-alagútról írni?

A minap azon töprengtem, hogy ha elvégzem az iskolát, nekem mint útépítő technikusnak, hogyan tovább? Lehetőség van, ez egyszer biztos, annál is inkább, mert az útépítés mellett van másik területe is a szakmánknak, ez pedig a mélyépítés. Így, gondoltam, miért ne írhatnék egy cikket a világ leghosszabb közúti alagútjáról. Keresgélés közben megállapítottam: rengeteg alagút van, de ilyen hosszú és ilyen természetes csak ez az egy.

 

Tehát a Lærdal-alagút egy 24,51 kilométer hosszúságú közúti alagút, amely Laerdal települést és Aurlandot köti össze Norvégiában, illetve Bergentől megközelítőleg 175-200 kilométernyire északkeletre található. Itt fut az E16-os út két sávja, valamint ez a Bergen és Oslo közti főútvonal egyik olyan szakasza, ahol nem kanyargós hegyi utakon át vezet az út.

1975-ben a norvég parlament határozott arról, hogy létesíteni kell egy útvonalat Bergen és Oslo közt, amely keresztülvág a Filefjell hegyvidéken. Így született döntés 1992-ben ennek az alagútnak a létrehozásáról. Az építkezés 1995-ben kezdődött, 2000-ben pedig megnyitották az utat a forgalom előtt. Az építési költség 1082 millió norvég korona volt, ez 40 823,86 millió forintos összeget jelent. A megépítéshez pedig 2,5 millió köbméternyi sziklát kellett eltávolítani.

Az alagút az Aurland megyében lévő Aurlandsvangen településtől keletre indul, és 5,5 kilométerrel délebbre ér véget a Lærdal közelében lévő Lærdalsøyritől. Mivel a sofőröket mentálisan igencsak megterhelné egy ilyen hosszúságú alagúton való áthaladás, ezért négy pihenőhely kialakításával négy részre osztották e hosszt. Amikor az alagútban fehér fény világít, akkor a pihenőhelyek kéken és sárgán vannak megvilágítva. Ez olyan hatást kelt, mintha napfény sütne e helyeken.

Az alagútban nem alakítottak ki vészkijáratokat. Tűz vagy baleset esetén számos biztonsági rendszabály lép életbe. 250 méterenként „SOS” feliratú vészhívó telefonok lettek kihelyezve, melyeken keresztül elérhetőek a tűzoltóság, rendőrség és a mentők központjai. Minden 125. méteren pedig tűzoltó készülékek találhatóak. Bármely esetben, amikor valaki használja az alagútban a biztonsági telefonok egyikét, akkor a snu og køyr ut, azaz Stop és fordulj meg! feliratok jelennek meg a kijelzőkön. Tizenöt olyan fordulóhelyet alakítottak ki, ahol kisebb teherautókkal, illetve buszokkal is vissza lehet kanyarodni. Az alagútba behajtó gépjárművekről fényképeket készítenek, melyek továbbításra kerülnek a Bergenben és Lærdalban található központokba.

Speciális kábeles megoldás segítségével lehetővé tették a mobiltelefonok használatát is.

A levegő nagyfokú tisztaságát kétféleképpen biztosítják: ventilálás és öntisztulás segítségével. Egyrészt nagy teljesítményű ventilátorok gondoskodnak arról, hogy a szennyezett, füsttel teli levegőt elektrosztatikai szűrők segítségével megtisztítva kijuttassák a szellőzőnyílásokon keresztül a külvilágba. Másrészt az alagút levegőjét egy légtisztító erőmű segítségével is tisztítják. A művelet során az alagútból származó szennyezett levegőből kivonják a nitrogén-dioxidot. A Lærdal-alagút ebben is az első a világon.

Forrás:

http://www.erdekesvilag.hu/a-laerdal-alagut-a-vilag-leghosszabb-kozuti-alagutja/

2345678910

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.