BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


GEO-MÓKA 5. forduló


Őszintén reméljük, élveztétek az eddigi kalandtúrát.
Az igazság az, hogy nem szeretnénk, ha szakbarbár geológus válna belőletek, aki semmi máshoz nem ért, csak és kizárólag a szakmája érdekli.

Az eddigi és az ezutáni feladatok azt célozzák, hogy szokjátok meg: jó dolog a körülöttünk levő világot minél több oldalról megismerni!


Lássuk tehát, mi a következő tennivaló
:

Van nyolc szám.
Van nyolc név.

Hol?

A geológus tanároknál. Náluk kell jelentkezni, és számot húzni. Egytől nyolcig. Minden számhoz tartozik egy név. Híres tudósok neve, akiknek valamilyen közük van a geológiához.

Mi a feladat?

1. A névhez keressetek egy arcképet (fényképet).
2. Az arckép alapján készítsetek egy kisplasztikát vagy plakettet az illetőről (ha    nem tudod, mi az a kisplasztika vagy a plakett, kérdezd meg, vagy nézz utána!) Követelmény: az alkotáson felismerhető legyen az illető (erre segítség egy fénykép!)
3. Készíts az illetőről egy projektet.

A projekt egy olyan A2 méretű lap, amelyen fényképes és egyéb illusztrációval ellátott információ található az adott személlyel kapcsolatban (élete, munkássága, érdekességek, különlegességek, stb.) A projekt kivitelezése tetszőleges, különböző technikákat alkalmazhattok.

Követelmény: a projekt A2 méretben kiteríthető legyen (de például 2*A3-as lap összefűzve is jó. stb...)

Az elkészült alkotásokat szokás szerint valamelyik geológus tanárnál adhatjátok le április 15-ig (szünet utáni első nap!).

JÓ MUNKÁT!

Copyright © 2013. All Rights Reserved.