BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Szép volt, Luigi!

01A 12. évfolyam diákjai elérkeztek a véghajrához. Vizsgalázban égnek, zajlanak az utolsó ,,felmondások”, próba érettségik, készülnek az utolsó beadandók. Hamarosan kezdődik az érettségi.

Van azonban valaki, aki itt a véghajrá idején még gyorsan beírta magát az iskola történelmébe. Tóth Lajos 12. E osztályos diákunk a Debrecenben megrendezett XIII. Közlekedésbiztonsági Kupa Országos Döntőjén az előkelő 3. helyen végzett.

Anyukájának Lali, de nekünk csak Luigi. Így ismerik őt a diáktársai, és többen így szólítják őt tanárai közül is. A diákok sokan öreg kis Dáciájáról azonosítják be őt, ami már hamarabb bekerült az iskola „történelemkönyvébe”. Tavaly kulcsszerepet játszott a Vizes Szakesten, idén pedig a „Kissfighters” kampányfilmében remekelt. A 12. E-s osztálytársakat rendszeresen szállítja keddenként a Vizes tanműhelybe.

 

Luigi szerény, szorgos gyerek, gyakran jár édesapjával dolgozni, a kocsi árát is maga kereste meg 17 évesen. Számára az autó elsősorban munkaeszköz, majd utána jönnek az egyebek. Elmondása szerint 12 éves kora óta „vezetget” a tanyán, Fürjesen.

A városi versenyre egy véletlen folytán nevezett. Egyik osztálytársa helyett kellett beugrania. Nem különben a megyei versenyre. Mivel a városi versenyen második helyezett lett, de az első helyezett egyéb elfoglaltsága miatt nem tudott a megyei versenyen részt venni, így ezen a fordulón is Luigi képviselte iskolánkat. A megyei versenyen kitűnően vezetett, ügyesen tesztelt és lazán, fölényesen nyert. Jutalma egy arany érem és egy továbbjutás lett.

Míg a városi versenyen csak elméleti tudásról kellett számot adni, addig a megyei fordulóban már vezetésgyakorlati, ügyességi feladatokban is megmérettetett. Az országos fordulóban a versenyzők KRESZ szabályokból, egészségügyi ismeretekből, rutinból és városi forgalomban való vezetésből is összemérték tudásukat. A háromnapos rendezvény nem csak kihívásokból állt. Hatalmas élmény volt a négycsillagos hotel (Hotel Aquaticum) annak luxus számba menő összes szolgáltatásával, beleértve az élményfürdő nyújtotta élvezetet is.

Luigi győzelméhez nem sokat tudtam hozzátenni, csupán a legeslegelején „közvetítettem”. A versenyek alatt csendben, magamban szurkoltam, az országos verseny előtt pedig megígértem Neki, ha ügyes lesz, sikerét közhírré tétetem. Íme. Vannak hát ügyes emberek a Vízműben. Szép volt Luigi! Megérdemelted! Büszkék vagyunk Rád! J És hogy stílszerűen fejezzem be: „Balesetmentes közlekedést kívánunk Neked!”

0203

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.