BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Siker a Garabonciás Napokon

1Lezárult az idei Garabonciás Napok monstre rendezvénysorozata. A vízműs csapat kemény, kitartó és hozzáértő munkáját siker koronázta. Az iskola jelöltje, Illés Gyula - egyetlen ponttal lecsúszva a második helyről - elnyerte a diák-alpolgármesteri címet. Gyulával és egyik kampányfőnökével, Tóth Alexával kedden délután beszélgettünk.

 

- Hogy érzitek magatokat?
- Nagyon elfáradtunk, - kezdi Alexa - én szinte végigaludtam az elmúlt hétvégét.

 

- Én nem különben, - folytatja Gyula - de ettől a héttől újra a dolgos hétköznapokat éljük.

- Hogyan indítottátok a felkészülést a Garaboncára?
- A tavaszi Vásárhelyi-napokon Kiss Gábor pártja nyert, de Gábor visszalépésével én kaptam lehetőséget az indulásra - kezdi a kronológiát Gyula. - Én lettem volna az egyik kampányfőnöke, végül jelölt lettem. A stáb a tavaszi pártok képviselőiből állt össze, és áprilistól dolgoztuk a sikeres szereplés érdekében. Programot írtunk, felvettük a FALSELF nevet, elkészítettük a logónkat, s belevágtunk a programunk megvalósításába. A csapatépítésben mentálhigiénés szakember is segített, és a munkát nyáron sem hagytuk abba.


- Igen, emlékszem. A kánikulában egyszer csak megjelent az aulában egy népes csapat; „Jöttünk filmet forgatni.” - mondták, és hozzá is láttak.
Mi volt a sikeretek titka?
- Sok tényezőt lehet említeni - mondja Alexa. - Jó volt köztünk a munkamegosztás: Gyula „kifelé dolgozott”, ragyogóan képviselte a pártunkat a külkapcsolatokban. A stáb pedig szorgalmasan robotolt, végezte a belső munkálatokat.

- Tényleg sok összetevő volt - erősíti meg Gyula. - Óriási támogatást kaptunk a vízműsöktől. Nem volt ritka, hogy a rendezvényeinken akár 80%-os részvételt biztosítottak. Példátlan támogatást nyújtott az iskolavezetés, a DÖK, a DÖK-segítő tanár, Csicsek Annamária tanárnő. Ami különösen fontos, hogy mindezt végig, azt utolsó percig. Mindenkinek nagyon köszönjük.

- Hogy éltétek meg a sikert?
- Fantasztikus volt az eredményhirdetés - Alexa szeme most is csillog. - A lelátó tele volt a Vízmű diákjaival. A FALSELF mintegy 30 fős csapata felrohant közéjük, és együtt ünnepeltünk. Gyulára pedig protokolláris feladatok vártak.

- Igen, pénteken fogadott bennünket Szarvas Péter polgármester úr; megalkottuk a szokásos tanításrövidítő rendeletet, nyilatkoztunk a sajtónak - foglalta össze Békéscsaba újdonsült diák-alpolgármestere.

- Megérte?
- Ó, igen! Hatalmas munkát végeztünk. Nagyon felkészültünk, és a finisben is jól bírtuk. Reggel fél nyolctól késő estig - órás váltásokban - újabb és újabb programokat indítottunk, működtettünk a közönség (és az elektorok) megelégedésére - idézi a csúcsidőszakot Alexa.

- Csodálatos kaland volt. Külön kiemelném, hogy csupa szív csapat kovácsolódott most össze. Igen erős volt a vízműsök körében az együttműködés, az összetartás, ami a stábról kiemelten is elmondható - zárta a beszélgetést Illés Gyula.


2 3 4

5 6 7

8 9 10

11 12

Copyright © 2013. All Rights Reserved.