BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Újabb Operakalandunk

01Az Operakaland keretein belül 2016. 10. 19-én utaztunk Budapestre, hogy megtekintsük Giacomo Puccini olasz nyelvű, Bohémélet című operáját az Erkel színházban.
A hetven fős vízműs diákokból álló csoport reggel 6. 50-kor már a vonatállomáson várakozott  indulásra készen.

 

A 7. 20-as vonattal indultunk Budapestre, a Keleti pályaudvarra, ahol színes képekkel díszített vonatokat láthattunk. A pályaudvarról tízperces séta után megérkeztünk a színházhoz. Miután beléptünk az épületbe, odaadtuk a kabátokat a ruhatárosoknak és elfoglaltuk a helyünket. Az előadás előtt vicces felkonferálást hallhatunk, mint az előző években is. Ebben szó esett a mű cselekményéről és a szerzőről is.
Majd a fények elsötétültek, a zenekar muzsikálni kezdett, a függönyök fellebbentek, megkezdődött az előadás.

A Bohémélet négy vidám, bohó fiatalember kalandjait és egy szívszorító szerelmi történetet mutat be a 1830-as évek Párizsában. Mindezt édes és fülbemászó dallamokkal, valamint XXI. századi díszlettel és kellékekkel fűszerezte a rendező.

Az operai előadás végeztével a maradék időnket az Aréna plázában töltehetük el. A pláza teraszán lenyűgöző látvány tárult elénk még akkor is, ha az idő kissé borongós volt.

A jól eltöltött kulturális nap után hazafelé vettük az irányt. A visszafelé úton a hangulat töretlen volt, pár diák operaénekesnek képzelte magát: kevés tiszta hanggal és ritmusérzékkel rendelkező tánccal szórakoztatta a többi diákot. 
0203050607

Copyright © 2013. All Rights Reserved.