BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Filmek a szomszédban

1A Táliber Alapítvány új programsorozatot indított a városban „Közösségi terek éjszakája” címen. A rendezvények célja, hogy minél több ifjúsági közösségi teret ismertessenek meg a fiatalokkal, hogy minél többen tudjanak a rendszeresen színvonalas szórakoztatási lehetőségeket biztosító helyszínekről, közösségekről. Ennek a programsorozatnak legutóbbi állomása a reformátusok Bárka filmklubjában volt október 21-én 18 és 22 óra között. Csicsek Annamária tanárnő társaságában én is részt vettem az eseményen.

Az est első részében ismerkedtünk, beszélgettünk, majd csapatépítő játékokat játszottunk, ezeket Zsótér Mária, a Táliber Alapítvány vezetője és munkatársai „hozták” nekünk. A hol mulatságos, hol koncentrációt igénylő, hol mozgalmas, hol csendes pillanatok és sok nevetés - valamint némi szendvics és tea elfogyasztása - után elkezdődött a vetítés.

Az alcím „Rövidfilmek éjszakája” volt. Három blokkban 10 kisfilmet vetítettek le a szervezők, a blokkok végén megtárgyaltuk, hogy kiben milyen érzéseket ébresztett egy-egy alkotás. A filmek nagyon ötletesek és látványosak voltak. Olyan szituációkat mutattak be, amelyek bárkivel előfordulhatnak a mindennapokban. Nekem a „Hétköznapi hős” és az „Adni jó” címűek keltették fel igazán a figyelmemet tanulságukkal, hiszen az önzetlen segítségnyújtásról szóltak.

Nagyon tetszettek ezek a kis szösszenetek, a társaság és ennek az estének a hangulata. A „Popcorn nélkül” filmklub legközelebb november 25-én 16.30-tól várja a filmkedvelőket.

 

234

Copyright © 2013. All Rights Reserved.