BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Angolóra kicsit másképp

1Az elvonuló ősz igencsak eseménydús hónap iskolánkban: ismerkedési estek, Garabonciás napok, tanulmányi kirándulások, Operakaland, Európa-nap a bíróságon, ünnepi műsorok, megemlékezések és még hosszan sorolhatnám tovább.

 

A 10. A osztály egyik angolos csoportja egy rendhagyó angolórának is részese lehetett. Történt ugyanis, hogy angolórára vendég érkezett. Persze nemcsak úgy jött, hanem mi hívtuk meg. Az egész Dézsi Dani ötlete volt, aki idén érkezett iskolánkba az Evangélikus Gimnáziumból. Ő javasolta, hogy hívjuk meg Gabriel Mekist, aki épp akkor került cserediákként volt osztályába, amikor ő eljött onnan.

 

Gabe<Géb>, ahogyan barátai szólítják, San Diegóból (Kalifornia állam) érkezett hazánkba egy csereprogram keretében, hogy végre jól elsajátíthassa „apanyelvét”. Mivel anyukája kínai, így otthon az angol nyelvet használják.

 

Gabriel és két öccse Amerikában született a keleti parton, majd kisiskolás korban költöztek a nyugati partra, és élik boldog életüket Los Angeles közelében. Kicsi koruktól kezdve hozzá vannak szokva az utazáshoz. Mára bejárták a fél világot.

 

Vendégünk mesélt nekünk a családjáról, magáról, hobbijairól, itteni életéről, de nem tudtuk kifaggatni egykori iskolájáról, ottani barátairól, céljairól és sok másról. Rengeteg kérdéssel készültünk, de sok maradt megválaszolatlanul.

 

Hogy a magyar vendégszeretetet is megtapasztalhassa, többféle házi készítésű sütivel és kólával kedveskedtünk neki. Ettünk, ittunk, jó társaságban jól éreztük magunkat.

 

Ezt az órát mindenki élvezte, remélhetőleg Gabriel is. Van, aki csak „hallgatott”, van, aki a „házi tolmács” szerepébe bújt, van, aki kérdezett, van, aki egyszerűen csak élvezte a szép, eredeti „beszédmuzsikát”. Gábriel személyisége is sokakat elvarázsolt. Helyes, csendes, szerény, de ugyanakkor intelligens és sokoldalú srácot ismerhettünk meg benne.

 

Az órarend adta 45 perc túl rövidnek bizonyult. Azóta is többször felemlegettük azt az órát, beszéltünk és írtunk az élményeinkről. Elhatároztuk, hogy ha előbb nem is, de karácsony körül újra vendégül látjuk Gábrielt köreinkben.

234567

Copyright © 2013. All Rights Reserved.