BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Mindenkiben van egy varázsló

1Ma elérkeztünk cikksorozatunk negyedik, befejező részéhez, a Wizards stáb bemutatásához. Ők azt szeretnék, ha mindannyian észrevennénk, hogy az életben körbevesz minket a varázslat. Jelöltjük Nagy Kristóf.

- Mi a stábotok célja? Hogyan fejezi ezt ki a logótok?

A stáb célja, hogy megmutassuk, hogy mindenkiben ott van egy varázsló, amit ha elő tud hívni magából, sokkal szebbé teheti a mindennapjait, illetve a jövőjét, valamint jobban tudja élvezni azokat a dolgokat, amiket csinál. Kampányunkkal arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ne csak együtt éljünk a varázslattal, hanem vegyük észre a mindennapi életünkben – jöjjön egy mosoly vagy egy szép szó formájában. A logó úgy kapcsolódik a témához, hogy a benne lévő fekvő lezser varázsló az embereket szimbolizálja, hiszen ki ne szeretne hátradőlni és hagyni, hogy magától megtörténjen a varázslat. Azért is nincsen kidolgozott arca, hogy minden ember beleláthassa magát.

- Milyen szempontok alapján választottad a kampányfőnökeidet és a stábtagjaidat?

A tapasztalat megléte és átadásának lehetősége volt a szempont. Kampányfőnökeim egyike, Dajka Péter 9.-es, neki szeretnénk átadni, amit tudunk a szervezésről, hiszen neki is vannak tervei a jövőben a diáknapokon. Nedró Balázs viszont már tapasztalt, hiszen diáknapokon és Garán is volt már stábtag. A stáb vegyes koreloszlású, 9.-től 14.-ig minden évfolyamból képviseltetik magukat. Az ötödévesek persze nem most stábtagok először, ezért értékes tudást adhatnak át a többieknek, ugyanis kipróbálhatták már magukat többféle szerepben. Eddigi meglátásaim alapján ez a koncepció elég jól működik.

- Úgy gondolod, az emberek valóban csak ülnek és várják, hogy történjenek a dolgok?

Nem kimondottan, hanem úgy látom, hogy nem veszik észre a varázslatot. Ha sikerül elindítanunk az embereket azon az úton, hogy ezt megváltoztassák, akkor valóban lesznek olyan dolgok, amelyek szinte semmi erőfeszítésbe nem fognak kerülni, hanem a tényleges cselekvésre tudják fordítani az energiáikat. Például, ha valaki nehezen ismerkedik, de szeretne beilleszkedni egy közösségbe, akkor észre kellene vennie a többiek közeledését is. Akkor nem kell annyit vacillálnia azon, hogyan kellene kezdeményezni. Ha valaki eljut oda, hogy nyitottabb legyen, már meg is történt a varázslat.

- Mit üzensz a vízműsöknek?

Szeretettel várunk titeket a programjainkon. Én hiszek benne, hogy ez után a két nap után lesz olyan ember, akiben beindul az a rugó, és előhívja magából a varázslót, amivel szebbé teheti a mindennapjait és elkezdheti megvalósítani álmait. #makeyourdreams

Mind a négy stábnak nagyon sok sikert, maradandó élményeket kívánunk, és izgalommal várjuk a jobbnál jobb programokat! Hajrá Vízmű!

234

Copyright © 2013. All Rights Reserved.