BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Nyolcvan operakalandor

01Nagyon vártátok… Már az őszi kirándulás után kérdezgettétek, mi lesz, mikor lesz a következő kaland… Nem kellett sokat várni.  Március elejére kiderült, hogy Erkel Ferenc Bánk bán című operája kerül májustól terítékre az Erkel Színházban.

Minden eddigi rekordot megdöntve az idén nyolcvanan utaztunk Budapestre 2017. május 4-én reggel. A vonaton – bár a kocsit lefoglaltuk előre - volt egy kis kavarodás, de tíz perc alatt helyreállt a rend, mindenki megtalálta a helyét. Az utazás mint mindig, nagyon rövidnek tűnt, hiszen kellemes történetekkel, beszélgetésekkel, jó társaságban szinte repül az idő.


Az előadás három felvonásból állt, a felvonások között beszélgettünk, ettünk, kávéztunk, véleményt cseréltünk. Kevés kivételtől eltekintve mindegyikőtöknek tetszett. A kilencedikeseknek voltak olyan részek, amelyeket nehezen vagy nem értettek, ezeket itthon irodalom órán tisztáztuk. A tizedikes „kalandorok” már nagyon képzettek voltak, hiszen Rácz Ildikó tanárnővel ének órán meghallgattak részleteket a műből, valamit magyar órán olvasták, elemezték Katona szövegét. 

 

 

Az előadás után másfél órás szabad program következett, majd élményekkel telve indultunk haza 16 órakor.

A legtöbben közületek újra mennének. Ha lesz lehetőség, ígérjük, szólunk.

233

Copyright © 2013. All Rights Reserved.