BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Hidat építettünk száraztésztából

01Nemrégiben részt vettünk Novák Zoltán tanár úr vezetésével - aki már tapasztalt „versenyző”, hiszen több alkalommal dobogós helyezést értek el az általa vezetett csapatok - az első tésztahídépítő-versenyünkön, mely Szolnokon került megrendezésre az I. Szolmusz tésztahídépítő-verseny keretében.

Minden csapat 10 kg tésztát kapott, melyet a Balogh Tésztagyár szponzorált, ugyanakkor iskolánk Alapítványa is támogatott bennünket. 

A megmérettetés kezdeteként, első lépésként terveztünk, szerveztünk, hogy is lenne a legjobb, mi is lenne a legmegfelelőbb. Végül neki is kezdtünk a munkának, mely a tészták aprólékos átválogatásával, majd méretre vágásával indult. Az elemeket előre gyártottuk, csiszoltuk, volt, mikor órákon keresztül. Két hét leforgása alatt megmérettetésre kész hidakkal rendelkeztünk.

 

El is indultunk a versenyre, már korán reggel. Mikor odaértünk, regisztráltunk, felmértük a „terepet”, hogy kikkel is állunk szemben. 46 csapat jelentkezett, mindegyik kapott egy sorszámot, hogy hányadikként is terhelik a hídját. A délelőtt folyamán az első húsz hídja került a törőgépre. Iskolánkból három csapat is indult 16, 20, 27-es sorszámmal. Rendkívül sokfajta, -féle hidat láttunk. Voltak nagyon ötletes megoldások is, de volt, aki az egyszerűségre törekedett.

Feszült figyelemmel néztük, ahogy elkezdődött a verseny: az első híd felkerült a gépre, majd elkezdték a töréspróbát. Minden nagyon szépen, rendben haladt, az eredmények egymást követték, és végül a mi csapataink is a porondra álltak. A TésztÁsokat 34 kg-mal jegyezték fel a listára, ezt követően a Vizes 3-as 56,2 kg-mal, a Vízmű 40 kg-mal került rá.

A csapatok tagjai a következők voltak: Bende Kristóf, Nagy Balázs, Domokos Dávid, Erdősi Brigitta, Péter Máté Ferenc, Jakó Imre, Sütő Benedek, Oláh Gábor és persze jómagam.

Mindannyian nagyon jól éreztük magunkat, és elégedettek voltunk a verseny eredményével.

020304050607080910111213

Copyright © 2013. All Rights Reserved.