BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A Vasúttörténeti Parkban jártunk

1„XXI. századi technológia a MÁV-nál” címmel szervezett nyílt napot a MÁV-csoport május 15-én szakgimnazisták és egyetemisták részére. A Magyar Vasúttörténeti Parkban zajló rendezvényen mi, a Vízmű tizenegyedikes közlekedésépítő szakos diákjai is részt vettünk Tóth-Nagy Terézia tanárnő kíséretében. 

A MÁV négy cégének munkatársai a vasút világának érdekességeit, újdonságait mutatták be azoknak a fiataloknak, akik szívesen helyezkednének el a MÁV-csoport valamely tagjánál, és szeretnének tájékozódni a társaság tevékenységéről. Ezért az esemény fő célja a cégcsoport szolgáltatási láncának és a hozzá illeszkedő modern technológiáknak a bemutatása volt. A legjobban a MÁV sajtóközleménye foglalja össze, hogy milyen színes tematikájú volt a rendezvény, milyen sokféle kérdésre kaphattunk választ:

„Milyen lesz a jövő személyszállítása? Mit kell tudni a korszerű vasúti járművekről és a legújabb járműfejlesztési trendekről? Milyen a korszerű pályaépítési technológia? Mit jelent a pályafenntartás és a pályadiagnosztika a mindennapokban? Mit csinál egy biztosítóberendezési mérnök? Milyen a vasúti informatika, a távközlés és a villamosenergia-ellátás a XXI. században? Hogyan zajlik a forgalomirányítás?”

Míg mi a standok között sétálgatva felfedeztük a modern vasút világát, addig a színpadon az előadók 10 percenként váltották egymást, és igyekeztek hasznos, érdekes információkat adni az előbb felsorolt területekről, valamint ösztöndíjprogramjukról vagy a pályakezdő diplomásoknak szóló programjukról.

Nemcsak információkat gyűjtöttünk azonban ezen a napon, hanem élményeket is: sokan kipróbáltuk a mozdonyvezető szimulátort, a parkvasutat, megnéztük a nosztalgiavonatot, de a közeljövő vasúti kocsijait is. Hasznos és szórakoztató program volt!

2345678910

Copyright © 2013. All Rights Reserved.