BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Lázba hozott a tanévkezdés

00Augusztusból volt hátra még néhány óra. Éreztem, hogy lázas vagyok. „Lázba hoz a tanévkezdés” - gondoltam, de nem; a lázmérő is betegséget mutatott.
„Kihagyom az évnyitót, ilyen még úgysem volt” - elmélkedtem tovább; „… meg az első hetet is” - emelte a tétet másnap a doktor néni. „Igen, az orvosnak szót kell fogadni” - s otthon maradtam. Volt már ilyen, hogy a szeptembert „lógással” kezdtem? Volt - ó, micsoda boldog idők - 1970-ben, a 2. C osztály diákjaként.

Az én első napomon minden szembejövő a hogylétem felől érdeklődött. Aztán - sokadszorra - beindult a varázslat: becsengettek.

Június óta nem látott diákjaim arcán az új tanév rejtelmeit fürkésző érdeklődést és várakozást érzékeltem. És persze várták az én beszámolómat is a nyárról, hiszen nekik már csak az én történetem hiányzott; a többiek már elmeséltek mindent. Elmeséltem én is; Békéscsabán és a régi barátokkal találkozva érdekes volt a vakáció. A Vízműtől sem szakadtam el, hiszen napi rendszerességgel segítettem a javítóvizsgára való felkészülést. Aztán meséltettem; megannyi érdekes beszámolót hallottam; különös fényt adott ezeknek, hogy fel-felcsillant benne egy-egy régi vízműs neve, aki a gyakorlaton egyengette a mai diákok útját.
A tantárgyfelosztás szeszélyeként a vízügyi szakon kaptam új osztályt. A szenior „vizesek” kíváncsian várták az első találkozást. Én nem különben. Már a szünetben barátkoztunk egymással, ami az órán kölcsönös bemutatkozással folytatódott. Nem hiszem, hogy rossz benyomást keltettünk egymásban; persze az eljövendő órákon ez változhat. Én azonban inkább azt remélem, hogy a helyzet tovább javul, munkakapcsolatunk vidám és gyümölcsöző lesz. Várakozásomat erősíti, hogy az első házi feladatot mindenki időben teljesítette - kivéve egy lánykát, aki hiányzott. Őt is megértem, elvégre én is voltam beteg.
Aztán kicsöngettek. Vége az első napnak. És megint mintha lázas lennék. Egy különös betegségem van: 36 fokosan is lázasan várom a folytatást.

 

 

0102030405060708

Copyright © 2013. All Rights Reserved.