BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Ilyés Boglárka a mi sikeres íjászlányunk

0A 11. D-s tanuló a női ifi kategóriában (14-18 évesek között) 3. helyen végzett a DAR versenysorozat (6 forduló után) döntőjében. Tavaly pedig a Mudin Kupán ezüst éremmel zárt.

Bogi Kétegyházán ismerkedett meg az íjászattal. Az akkori általános iskolájában gyermeknapon bemutatót tartott a Turul Íjász Szakkör. Ennek hatására Bogi bátyja kezdte el először ezt a sportot, majd Bogi 11 évesen csatlakozott hozzá és közösen jártak az edzésekre.

Ma már a Kétegyházi Turul Íjász Egyesület nagy létszámmal büszkélkedhet, és a gyermektől a tiszteletbeli (50 év felett) korosztályig különböző életkorú sportoló megtalálható benne.

-„Mit szeretsz az íjászatban a legjobban?”

-„Ebben a sportban azt szeretem a legjobban, hogy fejleszti a türelmet és sok kedves emberrel ismerkedem meg.”

-„Milyen célpontokra szoktál lőni egy versenyen?”

-„2 D-s, 2 és fél D-s és 3D-s állatokra. A kedvencem a 3 D-s állatok, mert a célok nagyon élethűek. A többinél papír célokra és körvonalazott állatokra lövünk.”

-„Mi volt a legtávolabbi pont, amire lőttél?”

-„80 méter volt a legnagyobb távolság, amire lőttem célzóval.”

-„Az egyesület mennyire támogatja anyagilag a versenyzőit?”

-„A kezdők a klub felszerelésével gyakorolnak, de aki már komolyabban űzi és versenyekre jár, az már magának veszi az íjat és az nyílvesszőket. Egy jobb minőségű íj 20.000 Ft-nál kezdődik, a középkategóriás nyílvesszőket pedig 1600 Ft-ért árulják.”

Egyre népszerűbb sportág az íjászat Magyarországon, ezt is mutatja hogy 2016-ban a Történelmi Íjász Világbajnokságot Gyulán rendezték meg.

További szép sikereket kívánunk Boginak a jövőben is!

 

12

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.