BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Helytálltunk a honvédelmi vetélkedőn

00A Magyar Honvédség szervezésében szeptember 29-én került megrendezésre az idei honvédelmi nap. A rendezvény célja elsősorban annak bemutatása volt, hogy egy katonának a kiképzése során milyen szellemi és fizikai kihívásokat kell teljesítenie, végrehajtania. A versenyre - hozzánk hasonlóan - vállalkozó szellemű általános és középiskolás diákokból álló négyfős csapatok jelentkezhettek.

 

A fiatalok honvédelmi tudását a szervezők 12 különféle feladat meghirdetésével igyekeztek mérni. Ezek között volt légpuskalövészet, fegyverszétszedés-összerakás, gumikarabéllyal végrehajtandó akadálypálya és még sok más hasonló. A versenyszámok közül 9 volt kötelező, 3 pedig szabadon választott. A feladatok közti kisebb-nagyobb szünetekben lehetőségünk volt a honvédelmi és rendészeti felszerelések kipróbálására is.

A középiskolások mezőnyében több mint 20 csapat nevezett. A küzdelmek során az összetett pontszámok alapján csapatunknak az előkelő 5. helyet sikerült megszereznie. Az pedig külön öröm, hogy a légpuskalövészetet megnyertük, amit különdíjjal ismertek el.

0102030405060708091011121314

Copyright © 2013. All Rights Reserved.