BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

Magyar Népmese Napja a Vízműben

0A BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Magyar Népmese Napjához kapcsolódó pályázatát. A diákok meseillusztrációval és egy általuk írt népmesei hagyományokat, elemeket tartalmazó mesével nevezhettek az első ízben megrendezett versenyre.
A Magyar Népmese Napján Benedek Elek író, újságíró és mesemondó születésnapjára emlékezünk. A kezdeményezés életre hívója a Magyar Olvasótársaság, amelynek szándéka az, hogy a népmesékben élő bölcsesség továbbhagyományozódjon: generációról generációra szálljon a népmesékben rejlő kincs.


A vízműs diákok nagy lelkesedéssel fogadták a pályázatot, amelyre mesék és híres népmesékhez készített illusztrációk érkeztek. A meseíró kategória első helyezettje a 11. D osztályos Ilyés Boglárka lett ’A négy próba’ című meséjével és a kategória különdíjasa a 10. E osztály tanulói: Domonkos Jonatán, Juhász Dorka és Leel-Őssy Dana közösen írt ’Történetek a Vízműből’ című pályamunkája lett. Meseillusztrációjával Papp Viktória 9. A osztályos tanuló nyerte kategóriáját az Égig érő paszuly című meséhez készített grafitrajzával.
További díjazottjaink: Szegedi Nikolett 10. D; Medvegy Zsaklin 9. A; Németh Tibor 9. A; Rumi Martin 9. A; Szabó Gábor 9. A, Kovács Zoltán 9. D.
Díjazottjainknak sok szeretettel gratulálunk és köszönjük a kezdeményezés iránti érdeklődést! Reméljük, hogy ezzel a pályázattal egy új vízműs hagyományt teremtettünk.

 

Találkozzunk jövőre is!

 2

Copyright © 2013. All Rights Reserved.