BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vízműs kollégiumi sakkbajnokság

2Idén 2018. november 26-án rendeztük meg a 2018/2019. tanév kollégiumi sakkbajnokságát. Délután a fiú klubszobában 15.30-kor 9 táblánál 18 játékossal vette kezdetét a verseny.
A lebonyolítás vegyes, azaz kupa és bajnoki rendszerben, egyenes ági kieséssel, illetve körmérkőzés ötvözeteként került megrendezésre. Ezt a jelentkezők örvendetesen magas száma, a 18 fő indokolta. Így az 1. körben 18 diákot sorsoltunk össze, a győztesek pedig bajnoki rendszerben játszottak körmérkőzéseket, hogy a 8. fordulóban eldöntsék, ki a legjobb. A végére „kellemesen” elfáradtak a résztvevők. Érdekesség, hogy a második helyezett Mravik Gabriella az egyetlen lány résztvevő volt. A kiélezett küzdelmet jelzi, hogy az 1. helyért holtverseny alakult ki, így az egymás elleni eredmény számított. A végső sorrend a következőképpen alakult:

1. helyezett: Kovács Kornél 10. évf. 7 pont
2. helyezett: Mravik Gabriella 10. évf. 7 pont
3. helyezett: Jámbor Sándor 10. évf. 6 pont
4. helyezett: Majdán Vendel 13. évf. 5 pont
5. helyezett: Juhász Árpád 10. évf. 4,5 pont
6. helyezett: Izbéki Péter 13. évf. 3 pont

A győztes tanulók oklevélben és jutalomban részesültek. A diákok lelkesek és elszántak voltak, a verseny nagyon izgalmasnak és színvonalasnak bizonyult. Reméljük, hogy ez a lelkesedés további munkára sarkallja a tanulókat, így a szakköri foglalkozások keretében motiváltabbak és célratörőbbek lesznek. Gratulálunk a helyezetteknek és reméljük, hogy jövőre még eredményesebben szerepelnek majd tanulóink!

13

Copyright © 2013. All Rights Reserved.