BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Német szituációs verseny

1Iskolánkban idén első alkalommal került megrendezésre a német szituációs verseny. Ahogyan a neve is jelzi, versenyünkön a szóbeli kommunikáció kapta a főszerepet. Sajnos a magyarok nagy része kellemetlenül érzi magát, szorong, ha idegen nyelven kell megszólalnia, ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy bátorítsuk diákjainkat a német nyelvű beszédre. A versenyen a diákok csapatokban dolgoztak, a feladatok között szerepelt a szituációs játék, ahol megadott szavak felhasználásával kellett egy tetszőleges élethelyzetet eljátszani, de volt városfelismerés, képleírás és totó is.
A résztvevők nagyon ügyesek voltak, harmadik helyezést ért el a „Die Mauer” csapat a 10. AB osztályokból (Bauer Bettina, Bóka Tímea, Juhász Ákos és Mult Roland).

Ezüstérmes lett az „Agressive Säuglinge” csapat a 11.D osztályból (Bóka Bence, Fekete Norbert, Kovács Benjámin és Soós Tamás). Az első helyet az „Anonym” csapat szerezte meg a 9. DE osztályokból (Erőss Bálint, Fábián Gergő, Mészáros Panka, Nádudvari László és Such Pál).
Köszönöm szépen a munkámat segítő zsűritagok, illetve felkészítő tanárok (Olasz Zsuzsanna és Tóth Elvira) közreműködését.

 

23456

Copyright © 2013. All Rights Reserved.