BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Országos első helyezettek a Vízmű tanulói

1A gödöllői HEBE Szolgáltató és Kiadó Kft. minden évben meghirdeti levelezőversenyeit általános- és középiskolásoknak magyar nyelv és irodalom, történelem, angol, német, földrajz, valamint természetismeret tantárgyakból. A versenyeken 2-4 fős csapatok indulhatnak.
A 11. D-s csoportommal úgy döntöttünk, hogy jelentkezünk az „Es weihnachtet schon” elnevezésű német nyelvi versenyre. Mindez még 2018 karácsonya előtt történt, hiszen a feladatok témája az ünnephez kapcsolódott.

Szerepelt közöttük nyelvtani feladatsor, rejtvény, egyéni fogalmazás, végül pedig össze kellett állítani egy PowerPoint bemutatót a német nyelvű országok ünnepi hagyományairól. A feladatokat január elejéig kellett elkészíteni és beküldeni.

Tudtuk, hogy a javítás több hétbe is telhet, de amikor még két hónap múlva sem érkezett hír az eredményekről, kezdtünk elbizonytalanodni. Annál nagyobb volt az örömünk március végén, amikor egy küldemény érkezett, benne névre szóló ajándékcsomag és oklevél Fekete Norbert, Bóka Bence, Soós Tamás és Kovács Benjámin részére, akik 1. helyezést értek el Teens kategóriában. Elismerésre méltó a teljesítményük, hiszen közel 170 csapat mérte össze tudását ezen a versenyen.
Gratulálunk nekik!

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.