BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Erasmus+ KA1 2020-2023


Erasmus+ program finnországi szakmai gyakorlat

01A Vízműsök Európában című Erasmus+ szakképzési mobilitási projekt (KA122-VET), 2020-as nyertes pályázatának második időszakából a második turnus indult útnak Ulvilába, Finnországba. 2023. március 4-én, szombaton indult útnak a 5/13. B osztályból Csiák Tibor, Fülöp Szabolcs Attila és Provosinszki Noémi. Noémi édesapjával (aki felvitte a csoportot) és Bohus Mária Magdolna kísérő tanárnővel indultak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre.

A csoport Helsinkibe érkezett az esti órákban, ahol éjszakára megszálltak. Az időjárás igazi téli oldalát mutatta a tanulók nagy örömére. Vasárnap egész nap Helsinki városával ismerkedtek, majd este vonattal utaztak tovább Poriba. A városban már sokkal több hó volt, mint a fővárosban.

A csoport ugyanabban a kis hangulatos szállodában szállt meg, mint az előző évi tanulók, a Hostel River Poriban. A gyerekek az iskolában vagy a gyakorlati helyen ebédelnek, főzési lehetőségük van a szálláson, ahol szaunázni is tudnak egy-egy hidegben töltött nap után.

A Sataedu iskola ulvilai tagiskolájában töltik az egy hónapos gyakorlatot a tanulók. Mivel a szállás és az iskola, valamint a gyakorlati hely távol vannak egymástól, egy autót kaptak a közlekedéshez. Szerencsére két tanulónak is van már B-kategóriás jogosítványa, így felváltva vezetnek. A diákok két hét külső és két hét belső gyakorlaton vesznek részt az Erasmus+ program keretében. Oktatóik beosztják őket a finn tanulók közé, akikkel így könnyebb megismerkedniük is.

A Sataedu iskola egyébként saját vállalkozásban építi a háromlakásos épületet, majd elkészültével azt eladják. Az iskola belső gyakorlatán elméleti ismereteket kapnak a tanulók, melynek során a finn magasépítési technológiákat ismerhetik meg első kézből.

02030406070809101112131415171819

Copyright © 2013. All Rights Reserved.