BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Iskolabemutató duett

Idén is, mint minden évben, eljött a pályaválasztási időszak a továbbtanulni vágyó nyolcadik osztályosok számára. Ebből a Vízmű sem maradhat ki, ezért indultunk október 7-én Gyulára a Művelődési Házba.
Reggel hétkor indultunk felpakolva, vittünk számítógépet, amelyen magasépítő társam Balázs mutatta be az ArchiCad nevű tervezőprogramot, Méhi tanárnő egy mikroszkópot hozott. Én a Trimble S6 földmérési mérőállomás bemutatásának a feladatát kaptam meg. Azért esett rám a választás, mert én ezzel a műszerrel készítem a szakdolgozatomat, így ismerem a működését. Nem maradhatott el a projektor sem, amivel vetítettük a vízműs kisfilmet, hogy bemutassuk az iskolában folyó oktatást.

Miután kipakoltunk mindent, és sikeresen össze is raktuk eszközeinket, kinyílt a Művelődési Ház ajtaja az érdeklődő fiatalok előtt. Kezdetben a mérőállomás foglalkoztatta őket a leginkább, de azután Balázshoz és tanárnőhöz is zúdultak a kérdések. Voltak olyan csoportok, amelyek többször is visszatértek hozzánk, és nem csak a műszerekről, de az iskoláról is rengeteget kérdeztek. Például: milyen a társaság, milyenek a tanárok, lehet-e lógni, milyen az iskola számítástechnikai felszereltsége, stb.
Összességében jól sikerült a bemutató, sőt még élveztem is, hiszen mindannyiunk számára rendkívül vidáman telt el a délelőtt.

(Mester Kristóf 2/14. Df)

  • 2009. október 6-án Török Antal tanár úr azzal a feladattal bízott meg, hogy a gyulai általános iskolások körében népszerűsítsem iskolánkat.
  • 2009. október 7-én a kora reggeli ébredés után 7 órakor már az iskola aulájában, szépen kiöltözve, teli izgalommal vártam az indulás percét.
  • 715-re már az iskola buszának a csomagtartójában pihentek a bemutatni a kívánt eszközök: mikroszkóp, szintezőműszer, tervezőprogrammal felszerelt számítógép.
  • 730-kor már úton is voltunk úti célunk, a gyulai művelődési ház felé, ahol pályaválasztási tanácsadó napot tartottak a nyolcadikosok számára.
  • a jövendő vízműsök invitálásához nagyszerű csapat verbuválódott össze. Vezetőnk Méhi Gabriella geológus tanárnő, Mester Kristóf földmérés szakos tanuló és jómagam, Szécsi Balázs.
  • 9-kor már készen vártuk az iskola standja körül az ifjú érdeklődőket. Érdekes eszközeink sok kisdiák figyelmét, kíváncsiságát felkeltették. Modern műszereink és jól felkészült csapatunknak hála, délre már sok nyolcadikos kapott rövid betekintést a vízműsök mindennapjaiba, és minél többeket fogunk közülük viszontlátni isklánkban.

(Szécsi Balázs 2/14. B)

Copyright © 2013. All Rights Reserved.