BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Térinformatika napja


2009. november 18-án Székesfehérváron rendezték meg a térinformatika napját a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai Kar Földügyi és Térinformatikai Tudásközpontjában. Meghívást kaptak az ország földmérést oktató szakközépiskolái, valamint a térinformatikai szoftvereket gyártó cégek képviselői.

A rendezvényeken a 14. évfolyamos tanulók és tanáraik vettek részt. Két helyszínen zajlottak az előadások. A főiskola „A” épületében a szakközépiskolás diákoknak tartottak előadásokat, a „B” épületben pedig a VESTA-GIS projekt keretein belül került megrendezésre az a konferencia, amelyen a térinformatika oktatásának új irányelveiről volt szó.

 

A konferenciát Prof. Dr. Márkus Béla nyitotta meg, ezután pedig Dr. Szepes András mutatta be elképzeléseit a térinformatika-oktatás korszerűsítésére vonatkozóan. A harmadik előadó Gombás László volt, aki a Leica Geosystems cég vezetője. Előadásában kiemelte a Leica technológiák fontosságát, amelyek a jövőben beépülhetnek a geodéziai tananyagokba bemutatók, előadások, illetve különböző oktatási anyagok formájában.

                             

Copyright © 2013. All Rights Reserved.