BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Egy sikeres vízműs bringás

02Magam is versenyzek, ezért örülök, ha mások is sportolnak. Izgalmas sportágat választott magának osztálytársam, Huszka Gábor (12. B), erről beszélgetek vele ebben az interjúban.

- Tulajdonképpen milyen sportot űzöl?

- Hegyikerékpáros versenyző vagyok, komolyabban három éve foglalkozom ezzel. De voltam már országúti versenyen is.
- Hogyan és mennyit edzel?

- Nyáron hetente négyszer edzek, a kétórás edzés kb. 60 km-t jelent. Télen görgőkre teszem a biciklit és egy óráig tart egy edzés.

- Milyen versenyeken indultál, és hogyan szerepeltél?

- A magyar kupasorozat két futamában, korcsoportomban 80 induló közül 9. illetve 10. lettem. A csillebérci 24 órás csapatversenyen 3. helyezést értünk el. Az első hegyikerékpáros felnőtt versenyen 6. lettem. Országúti 20 km-es időfutamban első díjat nyertem, szóval vannak eredményeim.

- Ezek valóban szép sikerek, gratulálok a helyezésekhez. Mennyire költséges ez a sportág?

- A kerékpár és a fenntartása nem annyira drága, inkább a versenyek kerülnek sokba, hiszen a hegyi túrákra messzire kell menni.

- És mennyire veszélyes a sportágad?

- Nem különösebben, ha az ember odafigyel. Bár én is kerültem már kellemetlen helyzetbe Kiskörén, amikor 50 km/h fölötti sprintnél ment tönkre az első kerekem. Sok horzsolással, de törés nélkül megúsztam az esést.

- Köszönöm, hogy kicsit megismertettél bennünket a hegyikerékpározással. További sikeres sportolást, szép eredményeket kívánok.

Mata Zoltán 12. B

Powered by RS Web Solutions


Copyright © 2013. All Rights Reserved.