BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Sporthírek


Egy sikeres vízműs bringás

02Magam is versenyzek, ezért örülök, ha mások is sportolnak. Izgalmas sportágat választott magának osztálytársam, Huszka Gábor (12. B), erről beszélgetek vele ebben az interjúban.

- Tulajdonképpen milyen sportot űzöl?

- Hegyikerékpáros versenyző vagyok, komolyabban három éve foglalkozom ezzel. De voltam már országúti versenyen is.
- Hogyan és mennyit edzel?

- Nyáron hetente négyszer edzek, a kétórás edzés kb. 60 km-t jelent. Télen görgőkre teszem a biciklit és egy óráig tart egy edzés.

- Milyen versenyeken indultál, és hogyan szerepeltél?

- A magyar kupasorozat két futamában, korcsoportomban 80 induló közül 9. illetve 10. lettem. A csillebérci 24 órás csapatversenyen 3. helyezést értünk el. Az első hegyikerékpáros felnőtt versenyen 6. lettem. Országúti 20 km-es időfutamban első díjat nyertem, szóval vannak eredményeim.

- Ezek valóban szép sikerek, gratulálok a helyezésekhez. Mennyire költséges ez a sportág?

- A kerékpár és a fenntartása nem annyira drága, inkább a versenyek kerülnek sokba, hiszen a hegyi túrákra messzire kell menni.

- És mennyire veszélyes a sportágad?

- Nem különösebben, ha az ember odafigyel. Bár én is kerültem már kellemetlen helyzetbe Kiskörén, amikor 50 km/h fölötti sprintnél ment tönkre az első kerekem. Sok horzsolással, de törés nélkül megúsztam az esést.

- Köszönöm, hogy kicsit megismertettél bennünket a hegyikerékpározással. További sikeres sportolást, szép eredményeket kívánok.

Mata Zoltán 12. B

Powered by RS Web Solutions


Copyright © 2013. All Rights Reserved.