BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Vizes Négyes a millióért …

Minden úgy kezdődött, hogy apukám küldött egy linket, amiben egy versenyfelhívás szerepelt. A Magyar Nemzeti Bank „Monetary – közgazdálkodj okosan” néven vetélkedőt indított középiskolások részére. Az MNB állítása szerint nem kap elég hangsúlyt a közoktatásban a monetáris politika, a jegybank tevékenysége, ezért indították a versenyt. Végigolvastam a cikket, és felkeltette az érdeklődésemet. Az egymillió forintos fődíj reményében nem volt nehéz csapattagokat találni. A résztvevők: Kövesdi Andrea, Boldizsár Gábor, K. Szabó Gábor és jómagam, Zsibrita Dávid. Felkértük Török Antal osztályfőnököt a kapcsolattartó tanár szerepére és regisztráltunk. Vizes Négyes lett a csapatunk neve (10.B).

A játék három fordulóból áll: selejtező, elődöntő, döntő. A selejtezők során interneten keresztül kell 4 tesztet kitölteni. Jelenleg a harmadik tesztnél tartunk. Összesen 62 pontunk van az elérhető 75-ből és a 13-ik helyen állunk.
A legjobb 25 csapat továbbjut az elődöntőkbe, amit öt helyszínen (Budapest, Debrecen, Győr, Pécs, Szeged) fognak megrendezni. A csapatoknak egy esettanulmányt kell feldolgozniuk és prezentációt tartaniuk a Magyar Nemzeti Bank szakértőinek. Minden elődöntőből egy csapat jut tovább a döntőbe, melyet Budapesten rendeznek. Itt a versenyzőknek egy képzeletbeli ország jegybankjának monetáris tanácsaként kell helyt állniuk egy erre a célra tervezett szimulációs játékban. Ha van kedved, kipróbálhatsz egy ehhez hasonló játékot, a „Kamat Királyt” a http://mnbjatek.carnation.hu/gep.html weboldalra kattintva.
Várjuk a következő tesztet, amelynek kitöltésére január 20-án kerül sor.
Szurkoljatok nekünk, hogy minél tovább játékban maradhassunk.

Zsibrita Dávid 10. B

  

Copyright © 2013. All Rights Reserved.