BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Digitális buszjegy


A "Békés Megye Műszaki Haladásáért Alap" Alapítvány 2009-ben pályázatot hirdetett "Műszaki Innovációs Díj" címen. Arra ösztönözték a fiatalokat, hogy új, ötletes megoldásokat keressenek a mindennapi gondok megoldására. Úgy döntöttem, hogy én is készítek egy pályázatot.

Jól döntöttem, hisz 1. helyezést értem el középiskolás kategóriában. Az 1. helyezés fődíja 24 600 Ft volt A pályázatom egy digitális buszjegy, ami olyan mint egy telefonos feltöltőkártya. Ha digitális buszjegyünket feltöltöttük elegendő pénzzel, akkor bármikor utazhatunk vele anélkül, hogy jegyet kellene váltani vagy bérletet venni.

Működése: minden megállónál lenne egy-egy kártyaolvasó, és amikor felszállunk a buszra, a kártyát odatartjuk a kártyaolvasóhoz, ami érzékeli, hogy a buszon vagyunk. Amikor leszállunk, akkor azt érzékeli, hogy elhagyjuk a buszt, és annyi pénzt vesz le kártyánkról, amennyit éppen utaztunk. Tehát nem kell a két végállomás közötti teljes utat kifizetnünk, ha például csak két-három megállót akarunk menni. Ez gazdaságosabb utazást tenne lehetővé, s remélem egyszer magvalósul.

     Köszönöm, hogy ezt a cikket elolvastátok.

Ale Martin 10. B

        

  

Copyright © 2013. All Rights Reserved.