BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Második hely a megyei angolversenyen


Dér János Márk 12. D osztályos, földmérő szakos tanulónk második helyezést ért el a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár által szervezett angol nyelvi versenyen.
Az orosházi fiú a Vízmű kollégiumának lakója, szorgalmas, jó tanuló. Szereti a matekot, fizikát, rajzot és természetesen az angolt. Továbbtanulási tervei élén a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara áll. Az elképzelés megvalósíthatónak tűnik: tanulónk a jeles rendű tanulmányi eredmények mellett emelt szintű érettségi és rajz alkalmassági vizsgára is készül.
A többletpontokból 35 már megvan a középfokú nyelvvizsga révén, és a többi is alakul. Reális esély van a bejutáshoz szükséges 410-420 pont megszerzésére.
Az angolversenyre Makra Krisztina tanárnő ösztönzésére nevezett be. Kihívásnak, próbatételnek vette a versenyt, amelyen csak egy nyelvi középiskolában tanuló versenytársa tudta megelőzni. Úgy látja, hogy a siker - mint mindig - most is több lábon áll. Jó alapokat hozott az Eötvös József Általános Iskolából, a Vízműben részt vett a Vásárhelyi Pál Nyelvi Program foglalkozásain, a nyelvvizsgára történő felkészüléskor pedig többletórákat teljesített. Jól jött az ennek elismeréseként kapott 60 ezer forintos alapítványi nyelvtanulási támogatás.

     Kedves Barátunk! Büszkék vagyunk Rád, és további sikereket kívánunk!

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.