BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Országos földmérő, térinformatikai és térképész szaktanári továbbképzés


A 2010-2011-es tanév elején egy színvonalas továbbképzés került megrendezésre Pécsen a szakközépiskolai földmérő és térképész tanárok számára. A kétnapos konferenciát a pécsi Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója, Lantos Károly és Heilmann János (VM VKSZI szaktanácsadó) nyitotta meg. Az első napon bemutatásra került az a digitális tananyag, amelyet Dr. Jancsó Tamás (NYME GEO – dékánhelyettes) készített a fotogrammetria középszintű oktatásához.

A látványos bemutató után Dr. Wéber Gabriella (BM Megyei Földhivatal vezetője) ismertette az állami földügy megváltozott helyzetét, majd Wayda Imréné (FVM VKSZI képzési igazgató) ismertette az agrárszakképzés aktuális kérdéseit. Az ebéd előtt halhattuk Uzsoki Zoltán (Pécsi Geodézia Kft. igazgató, MFTTT főtitkár) előadását is, amelyben bemutatásra került a Pécsi Geodézia Kft., illetve az MFTTT aktuális munkái. A délután folyamán látványos kiállításokon vettünk részt: Cella Septichora, Munkácsy festmények, Gyugyi-gyűjtemény (Zsolnay-porcelánok).

A kiállítások megtekintése után a villányi Szende pincészet kiváló borait kóstoltuk meg. A rendezvény második napján egy látványos Leica lézerszkenner-bemutatón vettünk részt, majd Heilmann János irányításával vitattuk meg a középfokú földmérő és térképész szakképzés során felmerült kérdéseket.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.