BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

GIS Day 2010 – Vízműsök a Térinformatika Napján Székesfehérváron


A Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatikai kara a Térinformatika Napja rendezvény alkalmából Székesfehérváron fogadta mindazon tanárokat és diákokat, akik érdeklődnek a térinformatika iránt, akik szeretnék megtudni mi is a térinformatika, milyen változásokat hozhat a világ életében.

November 9-én reggel 5 órai indulással vágtunk neki az útnak. Az iskola rendelkezésünkre bocsátotta a Ford kisbuszt, amit tanárunk, Kovács Róbert vezetett.

 

Megérkezésünkkor szeretettel vártak minket a főiskola tanulói, majd a regisztráció után elkezdődtek az előadások, műszerbemutatók.

Délután 3 óráig tartottak a programok, amik a következők voltak:

- Nagy Gábor: Lézerszkenner bemutató
- Kottyán László: 3D-s alkalmazások
- Zsákovics Gergely - LEICA műszerek
- Guszlev Antal: Térbeli adatbázisok az autós navigációban (NavNGo)

Az ESRI Magyarország  Kft., LEICA, NavNGo,  Varinex Zrt. képviselői nemcsak anyagiakban támogatták a rendezvényt, de aktív előadóként  ismertették a legújabb műszereket (Trimble, Leica), szolgáltatásokat, fejlesztéseket, továbbá ingyenes büfét biztosítottak a résztvevők számára.

A előadások alatt tesztelhettük tudásunkat a Google SketchUp tervező programmal, amivel a vízműs diákok nagy sikert arattak (Gaál Péter, Ottlakán Dávid, Perecsényi Attila, Takács Tamás).

Fél 4-kor hallgattuk meg az eredményhirdetést, utána pedig indultunk vissza Békéscsabára. Kicsit fáradtan, hét óra körül megérkeztünk az iskolához.

a 14. Df osztály tanulói

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.