BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Jó fejek a Vízműben: Az énekes


Szlyuka Gábor 10. B osztályos tanulónk hobbija jól bizonyítja, hogy a műszaki érdeklődés jól megfér a művészetek világával. Számára mindig fontos volt az éneklés, de komolyabban 13 éves kora óta énekel, amikor beválogatták az iskolai énekkarba. Ekkor kóstolt bele a fellépések, hangversenyek világába és ez nagyon megragadta őt. Az Éneklő Ifjúság rendezvényein egyre sikeresebben szerepeltek. Középiskolásként csatlakozott a Trefort Ágoston Fiúkórushoz, melynek azóta is tagja.Gábor hetente két órát tölt énektanáránál. A kórussal minden nemzeti ünnepről megemlékeznek, gyakran vannak fellépéseik, sőt már Lengyelországban is szerepeltek.

Gábor így vall arról, hogy mit jelent neki a zene:

„A zene mindig fontos volt számomra, de komolyabban 13 évesen kezdtem foglalkozni vele, amikor az iskolai énekkarba válogattak énekeseket. Ekkor kóstoltam bele a fellépések és hangversenyek világába. A minden évben megrendezésre kerülő Éneklő Ifjúság elnevezésű rendezvényen egyre sikeresebben szerepeltünk. Később emellett egy középiskolai kórushoz is csatlakoztam, amelynek jelenleg is tagja vagyok.
A fiatalok közül sokan azt hihetik, hogy kórusban énekelni unalmas feladat, pedig a fellépésekre járás kisebb „turnézások” élményét nyújtják.
Előfordult már, hogy karaoke partykon is énekeltem és közelebbi barátaim is tudják, hogy nem telik el úgy nap, hogy ne énekeljek egy pár hangot vagy sort azokból a zenékből, amelyek éppen a fülemben vannak.
Zenei ízlésem nagyon sokrétű. Hangulatfüggő, hogy milyen zenéket hallgatok de, hogy mondjak egy pár konkrét előadót, műfajt… Swingben Frank Sinatra az örök klasszikus, David Guetta ha szórakozni szeretnék, rockzene, ha olyan kedvem támad és az igazmondó magyar rap, ha kicsit a mögöttes tartalmakon szeretnék elmélkedni, de az alternatív zenét is szívesen hallgatom. Mindegyik stílusnak megvan a saját szépsége, hangulata. A zene és az ének lételemem, nagyon szeretem hallgatni és csinálni. Énekesként tapsot kapni nagyon felemelő és megtisztelő, a világ legszebb érzései közé tartozik.”

Gábor az éneklés mellett fotózni is szokott, ami szintén kellemes kikapcsolódás számára. Gyönyörű virágos képeit te is megnézheted, ha bemész az iskolai könyvtárban látható fotókiállítására.

Úgy érzem, Gábor személyében egy minden iránt érdeklődő, tehetséges diákot ismerhettünk meg.

Oláhné Tóth Judit

           

   

Copyright © 2013. All Rights Reserved.