BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Jó fejek a Vízműben: a kajakos

05Domján Kristóffal (12.D) már júniusban készítettem egy riportot, ami végül helyhiány miatt nem jelent meg. Nem baj, gondoltam, biztos lesznek nyáron újabb sportsikerei. És valóban így lett, íme a szünidei lista:

 - Kajak-Kenu Országos Ifjúsági Vidék Bajnokság: K-4 1000 m  II. hely
 - Országos Diákolimpia: K-2   2000 m   III. hely
 - Ifjúsági Magyar Bajnokság: K-4   4000 m   I. hely

Ilyen eredményeket csak éveken át tartó, kitartó edzésekkel lehet elérni. Kristóf 8 éves kora óta kajakozik, minden szabadidejét a sportra fordítja. Iskolaidőben heti 6, nyáron 8-9 edzése van. A kétórás edzéseken van úszás, futás, kondi is, nem csak kajakozás.

Évek óta rendszeresen és sikeresen szerepel társával versenyeken. Legnagyobb eredményeik: ötszörös magyar bajnokok, háromszoros vidék bajnokok, kétszeres országos diákolimpia győztesek. Díjaik elismeréseként 2011-ben megkapták „Az Év Békési Sportolója” címet. Nagyon szeretnének egyszer kijutni egy Európa-bajnokságra vagy világbajnokságra. 

Kristóf nagyon céltudatos fiatalember: a sportolást ugyan soha nem hagyja abba, de a tanulás még fontosabb számára. Műszaki pályán akar továbbtanulni, szereti a szakmai tantárgyakat. Földmérő és térinformatikusnak készül.

Azt hiszem, büszkék lehetünk arra, hogy ilyen komoly gondolkodású, kitartóan dolgozó tanulóink vannak.

02040608090201

Copyright © 2013. All Rights Reserved.