BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

A Pókember

01Juhász Tamás 9. d osztályos tanuló különleges hobbija

Éppen ismerkedtünk szeptemberben a 9.d osztállyal az első órán, amikor Juhász Tamás elővett egy kis műanyag dobozt és kinyitotta. Azt mondta, hogy ez az ő hobbija, nézzem meg. Benne volt több pók, pl. madárpók levedlett bőre. Érdeklődni keztem.

 - Honnan jött az ötlet, hogy pókokat gyűjts?

- Általános iskolában hívta fel a figyelmemet az egyik osztálytársam a madárpókokra. Eredetileg gőtéket akartam tartani, ezt az ötletet sem vetettem el akkor, de a madárpókok azonnal lenyűgöztek.

- Mennyi időt töltesz naponta az etetésükkel, gondozásukkal?

- Jelenleg 9 szalamandrám és 2 madárpókom van otthon. Hetente 3 napot gondozom őket, napi 2 órát körülbelül. Kitakarítom a terráriumokat, esetleg átalakítom.

- Milyen állataid vannak/voltak eddig?

- Piócák, tarajos és pettyes gőték, gyíkok, hörcsögök, folyami rákok, hullámos papagáj, foltos szalamandra, görény, mezei és házi egér és természetesen madárpókok.

- Miért gyűjtöttél piócát?

- Tatámnál, aki galambász, találtam piócákat, horgászoknak adtam harcsázni.

- Csípett, harapott már meg valamelyik háziállatod?

- Igen, hörcsög már megharapott, illetve rák is csípett már meg az ollójával – egy híd alól próbáltam befogni egy folyami rákot. Pók nem csípett még meg, csak a madárpók szőre égetett, viszketést okozott, illetve egy futrinka spriccelt a szemembe, kisebbfajta égési sérülést szenvedtem.

- Milyen különleges állatokat szeretnél még?

- Madárpókokat, szárazföldi teknőst, érdekesebb halakat, angolnát.

- A szüleid mit szólnak ehhez a különleges hobbidhoz?

- Támogatnak is, meg nem is. Anyukám nem szereti, ha sok állatom van, és nem jut idő a tanulásra, de megígértem, hogy nem fogom elhanyagolni. A harmadik madárpók is jöhet, de több nem lehet! (Anyukám szerint :))

  02030405

Copyright © 2013. All Rights Reserved.