BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Építőmérnökök a Vízműben


Nemrég felkereste iskolánkat Tresz Csaba, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építőmérnök hallgatója, hogy tarthatna-e egy előadást a végzős technikus diákjainknak az építőmérnök-képzésről. A végzős osztályainkat tájékoztattam ezen eseményről és a tervezett időpontban szép számmal meg is jelentek iskolánk dísztermében.

Tresz Csaba egy tiszaalpári fiú, aki nálunk végzett 2008-ban vízügyi technikusként, hallgatótársával Laurinyecz Pál békéscsabai építőmérnökkel (aki szintén régi vízműs, vízügyes, 2005-ben végzett) jött megtartani előadását. A prezentáció során beszéltek a BME szakjairól, az intézménybe való bekerülésről, az egyetemi követelményekről, illetve a kollégiumi szabadidős programokról. Diákjaink érdeklődve hallgatták a két fiú élvezetes előadását.

Csabát megkérdeztem arról, miért a BME építőmérnöki karára felvételizett. A negyedéves hallgató elmondta, hogy egyrészt még vízműsként részt vett az egyetem nyílt napján, másrészt akkori tanárai is ezen pálya választására ösztönözték, így került az egyetem vízépítés és településmérnök szakirányra.

Palit szintén erről kérdeztem. Válasza a következő volt: a technikus végzettséggel a bajai főiskolára került és ott BSC képzésen építőmérnökként végzett, majd 2010 óta MSC képzésen vesz részt a műegyetem vízépítés szakán, ahol jövő januárban államvizsgázik.
Mindketten felhívták a diákjaink figyelmét, hogy november 25-én feltétlenül menjenek el a BME nyílt napjára, ahol személyesen is megtapasztalhatják az általuk elmondottakat.
Nyomatékosították azt is, hogy sok tanulással elérhető a kitűzött cél.

Köszönjük a tájékoztatást a fiúknak.
                                                                                                                                                                                         SGY

Copyright © 2013. All Rights Reserved.