BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
SZAKGIMNÁZIUMA
ÉS KOLLÉGIUMA

TUDNIVALÓK AZ ISKOLÁNKBA VALÓ JELENTKEZÉSHEZ

 

AZ ISKOLÁNKBA TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSHEZ SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK

Az intézmény neve: BSZC Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma
- telefonszáma: 66 / 321 - 145, 66 / 443 - 006 
- címe: 5600 Békéscsaba, Deák u. 6. 
- e-mail címe: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
- honlapja: www.vizmu.net
- telefax száma: 66 / 323 - 737 
- OM azonosító száma: 203029 
A pályaválasztási felelős tanár neve: Baumanné Bodor Márta igazgatóhelyettes 
szakkodok3

Az iskola támogatja a tanulókat abban, hogy a rokon szakok alaposabb megismerése után, egy részletekbe menő megfontolást követően szakot válthassanak. Jelen állapotok szerint ez a kilencedik évfolyam után lehetséges, de egy-két tantárgyból különbözeti vizsgát kell tenni.

 kepzes

Az intézményben az ország tíz megyéjéből érkezett diákok tanulnak. Békéscsaba középiskolai kollégiumaiban minden távol lakó tanulónak jut hely. Az iskola kollégistái az intézmény saját diákotthonában laknak.

Az intézményről tudni kell, hogy az Alföld egyik legkorszerűbb informatikai bázisa, nagyszámú új számítógéppel, széles választékú perifériahálózattal, korszerű szoftverekkel. Az iskola gyors számítógépei széles sávú Internet-eléréssel kapcsolódnak a Világhálóhoz.

Idegen nyelvként a tanulók az angolt, illetve a németet tanulják, az egyikből érettségi vizsgát tesznek. Ez lehet emelt szintű vagy középszintű. A minőségi továbbtanulást és a nyelvi tanulmányokat az iskola rendkívül kedvező feltételeket nyújtó, térítésmentes, önkéntes, intenzív külön programjai eredményesen segítik. A sikeres nyelvvizsgázók komoly anyagi elismerésben részesülnek. 

Az iskola végzősei sikerrel ostromolják a vezető egyetemek kapuit. Mérnökként, technikusként igényes, megbecsült, jól fizetett munkát végeznek.

A jelentkezések elbírálásáról az iskola az általános iskolákból hozott matematika, fizika, magyar nyelv, irodalom, idegen nyelv, történelem, kémia, földrajz és rajz eredmények alapján dönt, felvételi vizsgát nem tart. A hetedikes év végi és a nyolcadikos félévi osztályzatok kerülnek beszámításra úgy, hogy a matematika kétszeres szorzóval szerepel. Évek óta sokszoros a túljelentkezés. Az elmúlt években az általános iskolában legalább négyes eredményt elérők számíthattak felvételre.

felveteli pontok szamitasa

Az intézmény folyamatosan arra törekszik, hogy új lehetőségek felkutatásával, nyitottsággal, rugalmassággal, a képzések közötti nagyfokú átjárhatóság biztosításával az iskolahasználók változó igényeit a lehető legszínvonalasabb módon kielégítse.

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.