BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Tésztahídépítő verseny a Vízműben

012011-ben három alkalommal rendeztük meg iskolánkban a házi hídépítő versenyt. Az utolsó erőpróbára decemberben került sor. Három kategóriában vártuk a versenyműveket. Kerestük a legszebb, a legkönnyebb teherbíró tésztahidat és a legerősebb papírhidat. Külön örültünk annak, hogy nem csak a közlekedésépítő, de vízügyis és geológus diákok fantáziáját is megmozgatta a versenykiírás.

A szép hidak kategóriájában hat nevezés érkezett. A zsűri egyöntetű véleménye szerint az idei pályaművek sokkal színvonalasabbak voltak, mint az előző éviek.

A mezőnyt a függőhidak uralták. Az első díjat az Erdei Lívia, Somogyi Tamás, Veres Péter (12. A) alkotta trió nyerte el. Második helyen a Tenglovits Márk, Dóró Gábor (10. E) duó végzett, harmadik lett Bontovics Réka (12. A) és Megyeri Bence (11. A) párosa.

A pillehíd kategóriától megijedhettek a versenyzők, mert egyetlen nevezés érkezett. A László Bernadett (14. A) és Bozó Éva (12. D) által készített híd teljesítette a kategória feltételeit, így megérdemelten vehették át az első díjat.

Papírhídból nyolc darab készült. A két db A4-es fénymásolópapírból készített hidak közül a Gazda Dávid (14. A) által készített „Voda” nevű híd 1890 gramm teherbírással az első lett. Második helyen Juhász Zsolt (14. A) „Sport 2” nevezetű hídja végzett 1840 grammos eredménnyel, harmadik pedig a „Papír 1” nevet viselő, Veres Péter (12. A) által készített híd lett 1830 grammal.

Remélem, hogy az új évben még több hidat csodálhatunk meg, és tovább bővül az érdeklődők köre.

 
020304

0506

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.