BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Rendezvény


Partnereinkkel együtt ünnepeltünk a Centerben

01A Víz Világnapja alkalmából március utolsó szombatján immár negyedik alkalommal került megrendezésre a vízfesztivál a Csaba Centerben. A rendezvény főszervezője, a Békés Megyei Vízművek Zrt. szervező-résztvevőként hívta meg iskolánkat a rendezvényre, mint vízgazdálkodó-vízügyi-vízépítő szakembereket képző intézményt. Meghívást kapott még a Zöld Csütörtök Természetvédő Kör, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület, a KÖRF TEAM és Békéscsaba szennyvíz-beruházási projektje.

A rendezvényt Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, aki köszöntőjében felhívta a jelenlévők figyelmét arra, hogy a víz milyen fontos szerepet játszik az ember életében.

Az ivóvízkincs fontosságáról beszélt Nagy László a Békés Megyei Vízművek Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese is.

A Vízmű standján az érdeklődők megvizsgálhatták a víz és egyéb italok, élelmiszerek pH-értékét, ismerkedhettek iskolánk vizes képzéseivel is. Tanulóink lufit és szórólapot osztogattak a résztvevő gyerekeknek és fiataloknak. A feladatokat teljesítő vendégek értékes ajándékokkal és iskolánk „I LOVE VÍZMŰ” feliratú hűtőmágnesével térhettek haza.

A Centerben a Martinák Judit és Gondi Melinda tanárnők által vezetett lelkes csapat képviselte a Vízműt. A sikeres szerepléshez előkészítő munkájával járult hozzá Bereczki Katalin tanárnő, Kovács Róbert és Virág Mihály tanár úr, valamint diákjaik. A helyszínen Somogyi Zsolt kompjúterbűvölő segítette a vízműsök együttesét. Köszönjük a munkájukat.

A rendezvényen készült képek a képtárban >>>
Fotók: Germán Béla és Plenter Emese

Copyright © 2013. All Rights Reserved.