BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Hírtár » Iskolai hírek » Sporthírek


Gályarabokból sárkánylovagok

01- Szétestünk! Nem evezett az egész baloldal!  Gyors volt a tempó! - Ezek és ehhez hasonlók hangzottak el a hajóban az első futam utáni másodpercekben.

Május 26-án (szombaton) Békésen a Kishajó kikötőben rendezték meg azt a megyei sárkányhajó versenyt, ahol a középiskolák is megmérkőztek egymással. A 200 méteres távon húsz fiatal - hat lány, a többi fiú - és egy dobos küzdött a kormányossal kiegészített nyurga, sárkányfejű hajóban a másik féllel és az idővel. A végső elszámolásnál a két futam összideje számít.

- Még van esélyünk javítani! -  Azonnal kiértékeljük a hibákat, gondolkodunk és változtatunk. Az nem lehet, hogy a kajakosokból, sportolókból, lelkes amatőrökből, no és egy rutinos kenusból (a tanár) álló csapatunk, összességében a vízműsök ne tudnának ennél többet!

Újra a vízen. Most egy másik csapat és az idő az ellenfél. Megindul a két hajó, ütöm a dobot, egyszerre merülnek a lapátok, egyszerre dobbannak szívek. Feszülnek az izmok, s a hajó szinte szárnyal a víz tetején. A sárkány fölött húsz, mindenre elszánt lovag szántja a vizet. A vízműsök hajóját mintha kicserélték volna! Futamgyőzelem!  Majd tíz másodperccel jobb idő, s ezzel együtt az első hely is a miénk.

Gratulálok a CSAPATNAK!

Novák Attila (a tanár)

Powered by RS Web Solutions

Copyright © 2013. All Rights Reserved.