BÉKÉSCSABAI SZC
VÁSÁRHELYI PÁL
TECHNIKUM
ÉS KOLLÉGIUM

Erasmus+ KA2 2023-2026

Buildingvids Erasmus+ találkozó Recklinghausen 2024. április 8-12.

6A háromnapos találkozó során a "Building Technology Animated For Language Learning - Buildingvids, KA220-VET-A7494B32" projekt résztvevői - magyar, német, észt, spanyol és ír partnerek- Palotás Gábor János projekt koordinátor vezetésével áttekintették a megvalósított feladatokat, csoportmunka keretében új elemeket dolgoztak ki közösen valamint egyeztették a feladatok ütemezését.
A találkozónak Németországban Recklinghausen-ben a Max-Born-Berufskolleg szakképző iskola háromemeletes kampusza adott otthont.

A rendezvényen a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium két oktatója vett részt, a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítványt, mint projektpartnert képviselve. Az első napon a résztvevők Kerstin Hanisch útmutatásával bejárták a 3100 diáknak otthont adó új épületet, a hatalmas tornatermet, megismerhették a kampusz több szakterületének tantermét, sőt saját maguk készíthettek madáretetőt az iskola asztalosműhelyében.

Bővebben...

Buildingvids Erasmus+ projektindító találkozó Budapest 2023. november 23-24.

4A kétnapos találkozó során a "Building Technology Animated For Language Learning - Buildingvids, KA220-VET-A7494B32" projektben résztvevő magyar, német, észt, spanyol és ír partnerek a kölcsönös bemutatkozást követően áttekintették a projekt céljait, a megvalósítandó feladatokat és azok ütemezését.
A találkozónak Budapesten az ÉK Egyesület adott otthont, a rendezvényen a BSZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium két pedagógusa vett részt, a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítványt, mint projektpartnert képviselve.

Bővebben...

Building Technology Animated For Language Learning projektindító találkozó

2Örömmel osztjuk meg a hírt, miszerint a 2023. március 22-én az ÉK Egyesület által benyújtott KA2 partnerségi együttműködés pályázat, melyben a magyarországi partnerként a Békéscsabai Vásárhelyi Pál Alapítvány részt vesz, támogatásban részesül. Az alapítvány az Erasmus+ pályázatot négy nemzetközi partnerével, Spanyolországból, Córdoba városából az Instituto de Educacion Secundaria Séneca műszaki szakiskolával, Németországból, Recklinghausen városából, a Max-Born-Berufskolleg középiskolával, Írországból a WARNBOROUGH COLLEGE LIMITED dublini székhelyű főiskolával, Észtországból, Tallinból a Tallinn Polytechnic School műszaki szakközépiskolával együttműködve valósítja meg. A partnerek számára közös igényként merült fel egy modern oktatói tananyag létrehozása, mely a magyarországi új technikumi érettségi vizsgarendszer szabályaihoz is alkalmazkodik, segíti az oktatók munkáját, a diákok felkészülését.

Bővebben...

Building Technology Animated For Language Learning projekt ismertető

erasmusA projekt hozzájárul az innovációhoz a szakoktatásban és szakképzésben, előmozdítja a digitális átállás megvalósítását. A digitális oktatási anyag lehetővé teszi a munkaerő-piaci igényekhez való gyors alkalmazkodást a szakoktatásban és szakképzésben. A transznacionális projekt egy olyan partnerség megvalósítása, mely választ ad az építőipari munkák, az építési technológia és az építőipar témakörében az új oktatási anyagok iránti nagy igényre, a témák nyelvi oktatásban való alkalmazására. Az interaktív videók a műszaki témák széles skáláját tanítják meg az animált tartalmak, a hozzáadott narrációk és feliratok segítségével, hozzájárulva az építészeti és építőmérnöki ismeretek gyakorlásához szükséges fontos kommunikációs készségek fejlesztéséhez, elsajátításához. Az animált tartalmak mellett kvíz-formájú feladatok segítik a tanulókat a gyakorlásban és a tesztelésben.

Bővebben...

Az ÉK Egyesület előadása a Vízműben

12023. január 10-én a Békéscsabai SZC Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium idegen nyelvi munkaközösségének meghívására Palotás Gábor János az ÉK Egyesület alelnöke tartott előadást a 13. évfolyamon tanuló magasépítő szakos diákoknak multiplikációs rendezvény keretében. A témák a diákok által már ismert és használt ARCHIDICT Erasmus+ 2022. évi, nívódíjas, képes, többnyelvű szakszótár, valamint a Transversal BIM Knowledge For Higher Education című Erasmus+ projekt bemutatása voltak.

Bővebben...

Copyright © 2013. All Rights Reserved.