Egy újabb verseny után

1Az ősz folyamán a csütörtök délutánonkénti emelt matematika órákon egy játékot kezdtük el játszani: aki a legtöbb jó ötlettel rukkol elő az órán, az jutalomban részesül. E játék során figyeltem fel Zsótér Emese 11. A osztályos tanulóra, hiszen a jutalom csokoládét minden alkalommal ő kapta. Emesével a Zrínyi Matematikaverseny után beszélgettem.

-            Fontos ez a verseny számodra, vagy csak egy a többi közül?

Természetesen, hiszen tavaly is voltam a Zrínyin, akkor egy ponttal maradtam le a második helyezett mögött, így most bizonyítani akartam, hogy megy ez jobban is. Az országos döntőn hetedik helyezést értem el, azzal az eredménnyel elégedett voltam.

 

-            Hogyan érzed, mivel leszel gazdagabb egy-egy verseny után?

A versenyzés számomra tanulást, fejlődést jelent, mert minden verseny után megnézem a megoldásokat. Rengeteg versenyen vettem már részt. Általános iskola 3. osztályos korom óta évről évre járok helyi, megyei versenyekre, a Hajnal Imre Matematika versenyre, a Zrínyire, így rengeteg tapasztalatot szereztem már, de ezekből sohasem elég.

 

-            Más tantárgyakból is szereted megmérettetni magad?

Angol nyelvből igen, de másból még nem próbáltam. Angolból szerepeltem már házi versenyeken, előrehozott érettségit tettem és most gőzerővel készülök a májusi középfokú nyelvvizsgára.

 

-            Mikor van időd a tanulás mellett matematikával foglalkozni?

Túl sokat nem szoktam a matekkal foglalkozni, mert azt csak meg kell érteni. Az emelt matekon kívül nem is nagyon szoktam matek példákat megoldani, de ha mégis van egy kis időm, akkor szeretek érdekes logikai feladatokat megoldani és imádok sudokut játszani.

 

-            Jó választásnak bizonyult ez a középiskola?

Mindenképpen, hiszen aki a reáltárgyak irányában szeretne továbbtanulni, azoknak itt minden lehetőség biztosított a fejlődésre. Még nem tudom, hogy hol folytatom a tanulmányaimat, de az biztos, hogy az építészet egyre jobban tetszik.

 

-            Milyen rövidtávú terveid vannak?

Most elsősorban a nyelvvizsgára koncentrálok, aztán jöhet az emelt matek érettségi és valami újabb verseny.

 

Remélem, ezek után is leülünk egy beszélgetésre! Köszönöm!

23 4