Szalagot tűztek a vízműs diákoknak

12019. december 6-án a vízműs diákok szíve fölé is feltűzték az iskolához tartozás, az identitás és az elválás jelképét, a szalagot. Mi pedagógusok már hetek óta figyeljük diákjainkat, amint készülődnek a nagy eseményre, próbálják a legtöbbet kihozni magukból és az eseményből: menyasszonyi ruhákat válogatnak, fodrászhoz és kozmetikushoz mennek, táncolni tanulnak, és természetesen szervezik a bál utáni „afterpartyt”.

A szalagtűzés, azaz a kétszáz éves hagyományra visszatekintő „valétálás” vitathatatlanul fontos nap egy érettségi előtt álló tanuló életében. A ballagás előtt ez az utolsó olyan esemény, ahol mint közösség, osztályközösség mutathatják meg magukat. Iskolánkba nemcsak a Mikulás jött el ezen a napon, hanem az a meghitt pillanat is, amikor osztályfőnökök a diákjaikra tekintve örömmel és büszkeséggel tűzik fel a szalagot.
Örömünkre szolgált, hogy az eseményen nemcsak a Békéscsabai Szakképzési Centrum tagiskoláinak kollégái voltak jelen díszvendégként, hanem Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere, Szarvas Péter is megtisztelt bennünket jelenlétével. Köszönjük Burány Árpádnak, Csomós Tamásnak és Molnár Sándornak, hogy diákjaink felkérésére szívesen vállalták a zenés-szórakoztató előadások, paródiák betanítását, illetve Botta Tibor tánctanárnak a munkáját, aki a keringő betanításáról gondoskodott. Az est fényét emelte Papp Ákos, iskolánk növendéke, aki ismét elkápráztatott bennünket hangjával, tőle Bereczki Zoltán Hangokba zárva című szerzeményét hallhattuk. Külön köszönjük a GM tánciskola bemutatóját, amelyben standard kűrt: bécsi keringőt, tangót, angol keringőt és quickstepet táncoltak.
Stílusosan nem is kívánhatnánk mást tanulóinknak, mint „Valete”, azaz „Éljetek boldogul!”

 

 

23