Fáklyalángban a Yárda Szigetek


Hétfőn este 7 óra tájban vízműsök százai gyülekeztek a Sétálóutcán. A Garabonciás Napok első nagyszabású versenyszámára érkeztek, a fáklyás felvonulásra, melynek diáktömege fél 8-kor indult a Garaboncitybe. A menet élére behajózott a Yárda Sziget Kalózainak zászlóshajója, a piros-sárga színekben tündöklő Victoria, mögötte helyezkedett el alkalmi fúvós-zenekarunk.
A kalózstáb tagjai ellátták a felvonulókat ősi hagyományos kellékünkkel, a diákok által készített csörgőkkel. Idén új hangkeltő eszközök is bemutatkoztak: műanyag vödrök mint ritmus szekció. A fúvósok indulóit, a diákok csatakiáltásait kísérték végkimerülé-sükig. Balázs kapitány, Bence kampányfőnök és segítőik - végig a vonulás során - gondoskodtak arról, hogy a vízműs had ne maradjon csendben: torkuk szakadtáig énekelték, skandálták a csatakiáltásokat, biztató rigmusokat.
A Garaboncityben a stáb forró eledellel várta a felvonulókat: két kondérból merték, osztották a kalózhadnak a paprikás krumplit. A sikeres hadjárat után mindenki megérdemelten ejtőzött a kalózpalotában. Ugyanekkor a stáb már a további akciókra készült.