Pályaválasztási vásárok

6

 

A mögöttünk hagyott hetek legfontosabb beiskolázási eseményei a pályaválasztási vásárok voltak. Ezen a héten a Vízmű standja ott van Debrecenben, a múlt héten Szolnokon voltunk, előtte Kecskeméten, Szegeden, … A sorozat azonban lassan befejeződik, úgy, ahogy az ősz is véget ér. A rendezvényeken sokan látogatták meg pavilonunkat, de voltak olyanok is, akik nem fértek hozzá. Írásunk nekik nyújt egy csöppnyi bepillantást a kiállítások hangulatába.

Itt volt az ősz, itt volt újra… Az ősz a Vízműben egy olyan időszak, amikor már gondolunk a jövő évi elsősökre, a jövő évi őszre is. Ilyenkor megmutatjuk az érdeklődőknek magunkat, iskolánkat, szakjainkat, eszközeinket. Számos lehetőséget kínálunk a jelenlegi nyolcadikosoknak az ismerkedéshez, mint például a nyíltnap, a tájékozódási verseny, a folyamatosan zajló kvíz versenyek.

Továbbá kiváló lehetőség adódik erre a pályaválasztási vásárokon, börzéken is. Számos város -  megyénkbeli, vagy azon túli - szervez ilyeneket, amelyeken iskolánk örömmel vesz részt. Ilyenkor igyekszünk magunkkal vinni az új műszereinket, eszközeinket, szoftvereket, amiket azonban helyhiány miatt csak korlátozott mennyiségben tudunk felállítani. Azért egy lézeres távmérő, egy robot mérőállomás, egy ásványtani és egy kőzetmikroszkóp, egy UV lámpa és a legnépszerűbb „házépítő” program mindig el szokott férni a szűk kis standunkon.

Tettre készen várjuk az érdeklődő hetedikes, nyolcadikos diákokat, szülőket, és természetesen a kérdéseket. Lehetőségük van kipróbálni a távmérőt, ami egy gombnyomásra kijelzi a mért távolságot, úgy, hogy a beépített kamera és lézerfény segítségével gyerekjátékká válik a mérés. A kiállított ásványok közül a legnagyobb sikert a fluoreszkáló vagy épp foszforeszkáló színes csodák aratják. Az építészet iránt érdeklődő diákok pedig tömegesen állják körbe a számítógépet, ahol is egy szerencsés társuk megtervezheti álmai otthonát.:)

Bereczki Katalin

 1 2 8

3 4 5 7