Szokatlan osztálykép

1

Igazából nem az osztályképen van itt a hangsúly, hiszen a 2011/2012-es tanév 2/14. B osztályáról nemcsak osztályképek, de tabló is készült már, mivel ők ebben az évben a magasépítő technikus bizonyítvány megszerzésére „hajtanak”.
Hogy könnyebb legyen nekik az ismeretek elsajátítása, egy rendhagyó Építéstan óra keretében kirándultunk, ott készült az osztálykép!
Na nem mentünk túl messze, csak oda, ahova a „hétköznapi vízműsök” nem jutnak el, csak a magasépítők vannak ilyen kiváltságos helyzetben!
Felmentünk az iskola padlására. Hogy minek???

Mert a magasépítőknek a technikus vizsgán számot kell adniuk az épületszerkezetek tudományából, és hol láthatnának érdekesebb, bonyolultabb, összetettebb tetőszerkezetet és sok-sok fakötést „élőben”, mint az 1928-ban épült iskolánk padlásán, annak is a legizgalmasabb részén a díszterem felett. Itt a fedélszék 7 szelemenes (manapság ilyet már nem is csinálnak), és még torony is csatlakozik hozzá. Erre a részre csak a bátrabbak merészkedtek fel a meredek lépcsőn (fotó illusztráció), sőt volt aki a toronyba mászást is megkockáztatta.... volna. Persze erről szó sem lehetett!

A „kirándulásról” így vélekedett az osztály szóvivője BNiki:
Akinek volt szerencséje a padláson járni, annak könnyebben ment a dolgozat. Tudtuk a fakötéseket, hogy mi is az a rovás, beeresztés, csapozás, illetve melyik elemeknél alkalmazzuk. Tudtuk a fedélszékek típusait, meg tudtuk rajzolni a 2-3 állószékes fedélszéket, hiszen mindent láthattunk iskolánk hatalmas padlásán! Sokan úgy gondoljuk, erre az órára örökre emlékezni fogunk!

 GK

2 3 4 5

6 7 8 9

10 11