Freshhh-ítő feladványok egy országos tanulmányi versenyen!

1

Hazánk legnagyobb vállalata a MOL Nyrt. idén is megrendezte a középiskolások számára kitalált Junior Freshhh versenyt. Nem titkoltan tehetségkutatónak szánták a többfordulós vetélkedőt, amelyen a szervezők a Kárpát-medence természettudományokban legjártasabb diákjait szeretnék évről-évre megtalálni, remélve, hogy a vegyészet vagy a geológia területére lehet őket később csábítani.

A megpróbáltatásra 979 csapat nevezett az interneten és kezdte meg a 11 fordulóból álló online részt. Furmányos logikai, nyelvtani, játékos matematikai és összetettebb fizikai-kémiai illetve biológiai feladatokon kellett átküzdeniük magukat a 3 fős csapatoknak egyik napról a másikra. Alaposan próbára lett téve nemcsak a tantárgyi tudásuk, de a józan eszük és a kitartásuk is miközben végigkalandozták a képzeletbeli történet útvonalát, amelyben egy rejtély kulcsait kellett kinyitni a helyes válaszok segítségével.  Íme egy feladvány a sok közül…

2

Iskolánkból 10 csapat vett részt a versenyben, közülük 4 csapat az előkelő első 50-ben végzett! Legjobbjaink a 28. helyen álltak a verseny végén, és bár ezzel (nem sok híján,de…) nem jutottak döntőbe, mégis nagyon büszkék lehetünk rájuk!

Kik ők? Akik 3 héten keresztül minden szabadidejüket, szellemi kapacitásukat és szabad vegyértéküket erre a megmérettetésre szánták? Pontegyenlőséggel azonos helyen végzett a 11. B osztály csapata, a Microchipsek, név szerint MENKÓ ORSOLYA, PLENTER EMESE és SZÉKELY LAJOS, illetve a 14. Eg osztály Waagenophyllum csapata BELICZAI EDITTEL, SZNIDA BERNADETTEL ÉS SZÖLLŐSI DÁVIDDAL!

Gratulálunk nekik és reméljük hogy jövőre még több csapattal és  még eredményesebben játszunk és tanulunk sokat ezzel a versennyel! Talán egyszer az első hely és a főnyeremény, a magyar találmányként szabadalmaztatott Leonar3Do-szoftver is a vízműsöké lesz….

MG

3