Ott voltunk - a legjobbak között

1Hosszú menetelés végére értek a vízműs futsallos fiúk. Még a tavalyi évben kezdődött a sorozat, amikor is megrendezték a Megyei Futsall elődöntőt Szarvason. Itt három mérkőzése volt a focistáinknak, amelyekből mind a hármat meg is nyerték. Szarvas – Vajda Péter Gimnáziumot 2-1-re, Gyula – Harruckern János Intézmény csapatát 5-1-re, Gyula – Göndöcs Benedek Középiskolát 3-1-re vertük meg. Ezzel a csoport élén zártunk, következhetett a megyei döntő rá egy hétre Gyulán.

Az elődöntőhöz hasonlóan itt is három mérkőzés várt ránk, és itt is sikerült mind a hármat megnyernünk. A BÉKSZI-t 4-1-re, a Göndöcs Benedek Középiskola ’B’ csapatát 3-1-re, az Evangélikus Gimnáziumot pedig 6-0-ra múltuk felül. Ennek a jó szereplésnek köszönhetően a Vízmű lett Békés megye legjobb futsall csapata, megnyertük a megyei döntőt és utazhattunk Kaposvárra.

Az országos döntőt január 14-15-én rendezték meg. Az első napon voltak a selejtező csoportok mérkőzései. Itt Debrecen, Eger, Veszprém és Nagykanizsa csapatával mérkőztünk meg. Ezt az első napot sikerült majdnem hibátlanul véghezvinni, hiszen Debrecent 2-1-re, a veszprémieket szintén 2-1-re, Nagykanizsát 3-1-re vertük meg, míg az egriekkel 1-1-es döntetlent játszottunk. Ezek az eredmények azt jelentették, hogy sikerült a csoport élén végezni és bejutni a másnapi nyolcas döntőbe.

Sajnos a vasárnap már nem sikerült olyan jól, mint az eddigiek, a fiúk egy szoros meccsen kikaptak a bajai csapattól 2-1-re, így nem kerültek a legjobb négy közé. Innentől kezdve egy kicsit alulmotivált lett a csapat, aminek köszönhetően Váctól majd Veszprémtől is 4-2-re kikaptak, így a 8. helyen zárták a tornát. Nem mellékes megjegyezni, hogy összesen majdnem 300 csapat vett részt a Futsall Diákolimpián.  

A csapat tagjai: Tóth Norbert, Farkas János, Barabás Richárd, Kovács János, Balogh Sándor, Borsos Ádám, Polgár Péter, Kovács István, Tenglovics Márkó, Precskó Zoltán.

Timár Tamás, Tóth Krisztián

 

Powered by RS Web Solutions