ÁSZÉV 2017

1Az Ágazati és Ágazaton Kívüli Szakmai Érettségi Vizsgatárgyak Versenyének (ÁSZÉV) célja, hogy a szakmai érettségi tananyagából mérje fel a tanulók tudását több forduló keretében, írásban illetve szóban egyaránt.

 

A verseny interaktív elődöntőjét március folyamán rendezték meg. Iskolánkból összesen 25 tanuló jutott tovább a döntőbe, mely áprilisban Szolnokon került megrendezésre. Nem kis várakozással tekintettek a diákok és a tanárok is a verseny elébe, hiszen a tét nagy volt. A döntő versenyzői ugyanis 1-10. helyezésért 100, a 11-20. helyezésért 50, a 21-30. helyezésért 25 többletpontra jogosultak a felvételi eljárásban.

 

Április 3-án felkerekedtünk a 25 versenyzővel. Szolnokra érkezésünk után diákjaink beregisztráltak a versenybe, egy rövid szünet és ebéd után pedig kezdetét vette a döntő 3 órás írásbeli fordulója. A másnapi korai kelés és reggeli után a szóbeli felelés következett, utána pedig élményekkel telve hazaindultunk. Várakozással teli nap következett egészen addig, míg meg nem tudtuk, mely tanulók jutottak be az első három közé. Az érintettekkel április 7.-én részt vettünk a szolnoki eredményhirdetésen, ahol dobogósaink átvehették okleveleiket, ajándékaikat. Az alábbi helyesek születtek:

 

Bányászat ismeretek

-          Mata Zsolt 1. hely

-          Szivos Gergő 2. hely

-          Duró Zsanett 3. hely

 

Közlekedésépítő ismeretek

-          Péter Máté Ferenc 1. hely

-          Erdősi Brigitta Dóra 2. hely

-          Bende Kristóf Attila 3. hely

 

Földmérés ismeretek

-          Hajdú Károly Zsolt 2. hely

-          Tar Ádám 3. hely

 

Szívből gratulálunk!

 

234

 

56

789