Szabó Pál Prózamondó és Irodalmi Verseny

12019. április 4-én rendezték meg a biharugrai születésű népi író munkásságával foglalkozó emlékversenyt. Szabó Pál életműve nagyon gazdag, de inkább az „idősebb” korosztály ismeri az író novelláit, regényeit és az alkotásaiból készült fekete-fehér filmeket.
A Vízmű két csapattal nevezett a versenyre, amelynek előzetes feladata egy esszé megírása volt, amelynek címe: Szabó Pál a biharugraiak körében. A megmérettetésre 15 csapat érkezett Békés megyéből. Szókereső, idézetek felismerése, keresztrejtvény, A falusi történet és a Só Mihály kalandjai című elbeszélések részletes ismeretét feldolgozó feladatokon kívül egy dramatizálás is a vetélkedő részét képezte.

A diákjaink a véghajrában jutottak az első helyet hozó előnyhöz úgy, hogy többször is hibátlan megoldást és maximális pontszámot kaptak.

A 11. D osztályos „Szabad földiek” azaz Kimpán Ágnes, Paczuk Vivien Zsanett, Szabó Viktória nyerték a középiskolai nemes versengést, míg a 9. B osztályos „Önképzők” (Balog Nikolett, Márton Daniella Gabriella, Révész Dóra) a középmezőnyben végeztek. Az izgalmakban bővelkedő napon még az a szerencse is érte a versenyre érkezetteket, hogy Szabó Pál unokája és dédunokája is elfogadta a szervezők meghívását.
Diákjaink a polgármesteri kézfogás mellett értékes könyvjutalomban részesültek. Tanulóink ígérték, hogy jövőre is ott lesznek a 13. alkalommal megrendezésre kerülő Szabó Pál Prózamondó és Irodalmi Versenyen.

 

2345