Nyári gyakorlat a Megyeri hídon


Mint minden technikumra készülő érettségizett Vízműsnek - így nekünk is - a vakációnk első két hetében nyári gyakorlatra kellett mennünk. Őszintén megvallva, kicsit tartottunk a kihívásoktól.
Az osztályfőnökünk segítségével az M0-ás északi Duna-hídhoz kerültünk, ami a város határánál keresztezi a Dunát.
A híd építése 2006 elején indult el. Az összesen 1862 m hosszú híd szerkezetileg öt részből áll, a következő támaszközökkel: bal parti ártéri híd, Duna-főági híd, szentendrei-szigeti ártéri híd, szent­endrei Duna-ág hídja és jobb parti ártéri híd.
Az ártéri hidak felszerkezetei feszített vasbetonból készültek, és szakaszosan előretolt technológiával kerültek a helyükre. A folyami hidak felszerkezete acélszerkezetű. A közel 36 m széles híd átvezeti a Dunán az M0-ás autóút 2x2 forgalmi sávját, ami szükség esetén 2x3 forgalmi sávvá bővíthető.
A folyó főágában Magyarországon közúti folyami hídnál eddig még nem alkalmazott ferdekábeles hídszerkezet épül. A híd háromnyílású, két darab 100 m magas pilonjára függesztik fel a legyezőszerűen kialakított kábelek az acél merevítőtartót. A függesztő kábelek héteres pászmákból párhuzamosan kötegelve készültek. A legkisebb 31, a legnagyobb 61 pászmából áll. A szükséges acélanyag mennyisége kb. 8000 tonna. A folyami híd majdnem focipálya méretű alaptesteinek elkészítéséhez vasbeton kéregelemeket használtak, amelyeket a parton előre gyártottak, és úszódaruval tettek a helyükre.
Nagyszerű látvány volt mindez. Azt hiszem ez a két hét megváltoztatta hozzáállásunkat. Megszerettük a szakmát, megszerettük a hídépítést.