Kollégiumi sakkbajnokság

12
Február 27-én került megrendezésre a kollégiumi sakkbajnokság. Délután a fiúklubban 15.30-kor négy asztalnál, 12 játékossal vette kezdetét a verseny. 
A sok jelentkező miatt 2 selejtezőcsoportot alakítottunk, és ezeken belül mindenki játszott mindenkivel. Ez igencsak igénybe vette a versenyzőket, nemcsak fizikailag, hanem mentálisan is, ezért a döntőt másnap, február 28-án bonyolítottuk le. A csoportok első két helyezettje játszotta a négyfős döntőt egyenes kieséses rendszerben. 
Elmondható, hogy kiválasztásra került, kimagaslott a többiek közül egy hatfős társaság: Papp Ákos, Lazányi Zoltán, Majdán Vendel, Selinger Tamás, Krnács Erik, Izbéki Péter. Mindannyiuk esetében a pillanatnyi forma döntött a végső sorrendről. A bajnokságban az élmezőnyben végzettek közül végig esélyeshez méltóan, kiegyensúlyozott, jó, támadó taktikával játszott Lazányi Zoltán, Papp Ákos, Majdán Vendel. Meglepetésre a győzelmet fej-fej melletti izgalmas csatában Selinger Tamás szerezte meg. Az első és második helyezett egyenlő pontszámot értek el, így az egymás elleni eredmény döntötte el a bajnokság sorsát. A végső sorrend a következőképpen alakult:
1. Selinger Tamás  
2. Lazányi Zoltán
3. Izbéki Péter
4. Majdán Vendel
Ők mind a négyen tárgyjutalomban és oklevélben részesültek. A verseny nagyon izgalmasnak és színvonalasnak bizonyult. Ez a lelkesedés reméljük, további munkára sarkallja a tanulókat, hogy a szakköri foglalkozások keretében még eredményesebben felkészüljenek a Jókai-napok sakkbajnokságára. 

0102030405060708091011131415